Alege-ti in mod corect partenerul

Pornim din acest numar o rubrica noua: FII EFICIENT!. Astazi este esential ca raportul costuri/venituri sa fie unul corect din toate punctele de vedere. Iar atunci cand descoperi cat de important este ca activitatile de logistica si transport sa fie eficiente pentru a putea sustine in mod corect productia si vanzarea, gasirea partenerului potrivit reprezinta un prim pas esential.

Este foarte important ca furnizorul de servicii logistice sa fie potrivit nevoilor beneficiarului, astfel incat rezultatele si costurile sa fie optime. Iar pentru companiile mici sau medii, GTI Logistic reprezinta un partener impreuna cu care se obtine avantaj nu numai pe termen scurt, ci si pe termen mediu sau lung. Pentru a fi corect informat… „Clientii nostri au in portofolii atat produse alimentare cat si nealimentare, jumatate din flota pe care o detinem fiind cu temperatura controlata; ne adresam inclusiv celor care livreaza in supermarketuri marfuri ce nu au nevoie de temperatura controlata. Chiar daca detinem masini dotate in acest sens, atunci cand este vorba de distributie, s-ar putea ca pe o anumita zona sa nu putem asigura un astfel de serviciu. Oferim atat servicii de transport si distributie cat si de depozitare si am avut intotdeauna grija ca in relatia cu clientii sa promitem numai ceea ce putem face“, a afirmat Mihai Iancu, director general GTI Logistic, subliniind cat de importanta este pentru compania de logistica pe care o reprezinta sa realizeze pentru beneficiar o oferta corecta, garantata 100% in timp. In acelasi context, Mihai Iancu a explicat ca GTI Logistic realizeaza transport numai pentru marfuri nealimentare care nu intra in conflict cu produsele alimentare. „Este vorba, de regula, de produse de uz casnic sau industriale. De exemplu, nu transportam detergenti sau sapunuri, desi am avut solicitari. Unul dintre partenerii nostri are orez, un produs extrem de sensibil, care imediat imprumuta mirosul“, a subliniat el.

… Pentru calitate si siguranta…

Mihai Iancu a mentionat ca, in ultima perioada, in ceea ce priveste furnizarea de servicii de logistica, GTI Logistic a inceput sa abordeze inclusiv clientii mari, cateva astfel de companii aflandu-se deja in portofoliul sau. „80% din activitatea noastra o reprezinta cross-docking-ul, distributia, care sunt punctele noastre forte. Dar, in ultimul timp, a crescut si segmentul de servicii logistice. Intotdeauna am mers pe principiul «incet dar sigur» in ceea ce priveste dezvoltarea. Am facut tot ce inseamna efort financiar pe baza veniturilor proprii fara credite bancare sau alte datorii“. Mihai Iancu a mentionat ca, daca, pana in urma cu un an, existau probleme atunci cand GTI Logistic se „lupta“ pentru un anumit contract cu un competitor cu nume cunoscut, acesta din urma beneficiind de un avantaj din start, piata s-a convins ca GTI ofera servicii de calitate. „Mi se intampla in trecut ca un client sa spuna «Eu iti dau marfa de 5 milioane de euro. Daca o pierzi?» Avem asigurari, suntem in regula, nu se poate pierde o marfa, iar de la o vreme nu mai primim nici astfel de intrebari. Clientii s-au convins ca suntem o companie stabila, ca existam si  rezistam in aceasta perioada dificila si am oferit si oferim servicii de calitate si sigure.“

… Ca sa castigi

In ceea ce priveste externalizarea, sunt semnale pozitive, cel putin in ultimul timp, potrivit lui Mihai Iancu. El a subliniat insa ca este foarte important ca externalizarea sa se realizeze cu partenerul potrivit. „Avem destule exemple in piata de companii care au externalizat si nu au facut-o cu cine trebuia si au internalizat la loc iar acum nici nu vor sa mai auda de externalizare. Acela este un potential client care deja a fost pierdut. Chiar daca, la nivel declarativ, toti cei care externalizeaza spun ca pretul nu are cea mai mare importanta, in realitate, pentru 99% dintre firmele romanesti, are. Iar daca judeci dupa pret este foarte probabil sa pierzi“, a concluzionat directorul GTI Logistic, subliniind cat de important este sa gasesti partenerul potrivit si oferta si pretul corecte.

Unul dintre foarte putinii care ofera servicii de distributie next day

GTI Logistic ofera din acest an servicii de distributie de tip next day in aproape toata tara, avandu-se in vedere acoperirea integrala a teritoriului national pe acest segment. „Pentru a putea combate curierii care incep sa atace segmentul de cargo, si nu il fac bine, trebuie sa oferim solutia cea mai justa pret/calitate. Ei reusesc sa livreze a doua zi, chiar daca preturile sunt duble fata de noi. Pentru a ii combate, noi trebuie sa livram in acelasi timp cu ei, dar la preturile noastre. Eu sunt convins ca acum, in 2012, vom reusi“, a subliniat Mihai Iancu.

Alexandru STOIAN

alexandru.stoian@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.