Prima fabrică de caroserii Indcar în România

Grupul spaniol Indcar va produce caroserii pentru microbuze în proaspăt inaugurata fabrică de la Prejmer, judeţul Braşov. Până în prezent, în proiectul demarat în ţara noastră, s-au investit aproximativ 4,6 milioane de euro, iar planurile catalanilor sunt de a angaja peste 60 de persoane pentru a avea o producţie mai mare de 250 de unităţi anual.

Indcar este unul dintre liderii europeni în ceea ce priveşte fabricarea şi comercializarea de caroserii de microbuze pentru transport de persoane şi modificarea de furgonete. Centrul de producţie din Parcul Industrial Prejmer ar urma să se concentreze pe şasiuri dedicate microbuzelor folosite în transportul şcolarilor. Fabrica de la Braşov este a doua a companiei, după cea din provincia spaniolă Girona. Producţia de la Prejmer este destinată unor ţări ca Franţa sau Italia, dar pe viitor compania se aşteaptă la creşterea cererilor de pe piaţa est-europeană. „Această investiţie contribuie la îndeplinirea obiectivelor din Strategia Dezvoltare Durabilă a Zonei Metropolitane Braşov 2012 – 2020, obiective ce vizează dezvoltarea durabilă şi competitivă a economiei braşovene. Strategia de Dezvoltare Durabilă trebuie să răspundă nevoilor de dezvoltare, nevoi ce evoluează în permanenţă. Prezenţa Comunei Prejmer într-un areal metropolitan face ca ritmul dezvoltării şi implicit al evoluţiei nevoilor de dezvoltare să fie unul accelerat. Marile proiecte de sprijinire a activităţilor industriale şi serviciilor derulate în arealul metropolitan Braşov influenţează oportunităţile de pe piaţa muncii pentru locuitorii din Prejmer“, susţine directorul general al Agenţiei Metropolitane Braşov, Dragoş David. Pe lângă autorităţile locale prezente, la inaugurare a participat şi deputatul PDL Elena Udrea, care a salutat investiţia grupului catalan, exprimându-şi mulţumirea că se vor crea noi locuri de muncă, fiind încântată şi de produsele Indcar, la eveniment fiind expus primul microbuz carosat la această nouă fabrică.

Cine este Indcar?

Grupul Indcar a fost înfiinţat în anul 1888 de Francesc Queralt Roca, rămânând în familia Queralt până în zilele noastre. Compania produce şi comercializează caroserii pentru microbuze utilizate în transportul de pasageri şi de mărfuri. În 2011, compania a avut o cifră de afaceri de 16 milioane de euro şi 140 de angajaţi, cu o producţie de 350 de unităţi.

Parcul Industrial Prejmer

Parcul industrial de la Prejmer este cel mai mare din ţară, întinzându-se pe o suprafaţă de 87 de hectare. Proiectul a fost demarat în 2006 de către compania catalană Graells&Llonch. În cadrul acestui parc, Graells&Llonch va construi, printre altele, trei clădiri de birouri cu şapte etaje, în suprafaţă de circa 2.800 mp, un hotel cu şapte niveluri, restaurante şi centre comerciale pe o suprafaţă totală 10.500 mp. Investiţia totală în acest parc se ridică la 350 de milioane de euro. Facilităţile menţionate fac parte dintr-o serie de servicii conexe spaţiului de producţie şi includ un centru medical, birouri de telecomunicaţii şi săli de conferinţe.

Alexandru STOIAN

alexandru.stoian@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.