Bulgarii croiesc o autostrada Romania-Bulgaria-Grecia


Data publicarii: 24 august 2011 / Ultima actualizare: 9 decembrie 2011

 

Guvernul de la Sofia vrea sa construiasca o autostrada intre Ruse (granita cu Romania) si Trecatoarea Makaza (frontiera cu Grecia), declarand investitia \”de importanta nationala\”, anunta Novinite.com. Tronsonul de 24 km de la Kardzhali la Makaza va costa numai 32 milioane de euro (adica 1,33 mil. euro/km) si va fi realizat cu fonduri europene, prin Programul Operational Transport.

 

Drumul Ruse-Makaza, care va lega Romania de Grecia, traversand Bulgaria de la nord la sud, va face parte din Coridorul Paneuropean de Transport nr. 9, care porneste din Helsinki (Finlanda) si trece prin statele baltice, Moscova (Rusia), Kiev (Ucraina), Bucuresti (Romania), pana la portul grecesc Alexandroupolis de la Marea Egee. Executivul de la Sofia vrea sa absoarba fondurile europene puse la dispozitie pentru acest proiect, care ar permite grabirea procedurilor administrative pentru investitii, exproprieri de terenuri si lucrari de executie.

Drumul va fi transformat de un consortiu de 4 firme de constructii intr-o \”ruta de mare viteza\”, cu patru benzi, si va deveni cea mai scurta legatura intre Bucuresti (precum si cea mai mare parte a Europei Centrale si de Est) si Marea Mediterana/Egee.

Magda SEVERIN

 

Articolul a fost publicat in FOCUS, STIRI. Semn de carte.

Alătură-te fanilor pe Facebook!

Stiri recente

Va rugam sa folositi un limbaj decent. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat. Nu aprobam comentariile anonime in care se fac atacuri la firme si persoane. Va multumim pentru intelegere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>