Rezultat final la referendum, dupa numaratoarea paralela a PDL: 46,26%


Data publicarii: 30 iulie 2012 / Ultima actualizare: 30 iulie 2012
urna, alegeri

Rezultatul final al numaratorii paralele realizate de PDL si prezentate luni la pranz de Vasile Blaga arata o prezenta la vot de 46,26% (inclusiv voturile din diaspora), ceea ce confirma invalidarea scrutinului si reintoarcerea lui Traian Basescu in functia de presedinte al Romaniei. Biroul Electoral Central (BEC) a anuntat, la ora 10.00, rezultatele oficiale partiale ale referendumului, dupa centralizarea a 97,52% din sectii: 46,13% prezenta la vot. Rezultatul final oficial va fi prezentat de BEC la ora 14.00, dar este imposibil ca din ultimele 2 procente si jumatate sa se depaseasca pragul de 50%+1 pentru demiterea sefului statului.

Cat priveste procentul electorilor care a votat pentru demiterea lui Traian Basescu, acesta este de 86,82%, iar numai 11,02% s-au pronuntat impotriva.

Liderul PDL a aratat ca prezenta la vot pe teritoriul national (fara diaspora) a fost de 45,88%, respectiv 8.392.873 de romani, dintre care 87,53% au spus „DA” demiterii presedintelui si 11,11% au spus „NU”.

Vasile Blaga a tinut sa precizeze ca PDL „nu a dat niciodata gres” la numaratoarea paralela a voturilor.

El a adaugat ca „domnii Victor Ponta, Crin Antonescu si Dan Voiculescu nu au castigat nicio majoritate la referendum”.

“Este momentul ca USL sa inteleaga ca e absolut necesar sa renunte la atacarea statului de drept. PDL e deschis dialogului. In cazul in care USL refuza, Romania va merge direct in prapastie”, a avertizat Vasile Blaga.

El a multumit romanilor “care au respins clar si fara echivoc incercarile USL de a incalca statul de drept, derapajele grave de la democratie” si a adaugat ca PDL a depus sute de plangeri penale pentru nereguli la referendum.

Magda SEVERIN

Articolul a fost publicat in FOCUS si marcat ca , , , , , , , . Semn de carte..

Alătură-te fanilor pe Facebook!

Stiri recente

Va rugam sa folositi un limbaj decent. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat. Nu aprobam comentariile anonime in care se fac atacuri la firme si persoane. Va multumim pentru intelegere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>