Galati: Traversarea Dunarii cu bacul, sistata pentru masini


Data publicarii: 1 iulie 2010 / Ultima actualizare: 9 decembrie 2011

Navrom Bac, societatea care opereaza cursele de pasageri si marfa cu bacul, a oprit joi, la pranz, trecerea autovehiculelor, din cauza cresterii alarmante a cotelor apelor Dunarii, care au ajuns la Galati la un nivel de 658 de centimetri, peste cota istorica din 2006, iar daca debitul va continua sa creasca pe sectorul Braila-Galati, traversarea pasagerilor va fi si ea oprita.

Petrica Patilea Crangan, purtatorul de cuvant al Prefecturii Galati, a anuntat ca se mai efectueaza doar curse de pasageri, cu bacul mic, de pe malul de la Galati la I.C. Bratianu, in judetul Tulcea, la un interval de patru ore: 6.00; 10.00; 14.00; 18.00; 21.00, de la Galati, si, respectiv, orele 6.30; 10.30; 14.30; 18.30; 21.30, de la I.C. Bratianu. Navrom Bac dispune de 2 feriboturi de 300 de tone (58 autoturisme plus 300 pasageri) si unul de 25 de tone (11 autoturisme plus 160 pasageri).

In timp ce Dunarea are debite in crestere, pe raul Siret se creeaza efectul de remuu – apa din Dunare urca pe cursul Siretului – pe o lungime de 25 de kilometri. In dreptul localitatii Sendreni, la confluenta Siretului cu Dunarea, echipele Apelor Romane si ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, Armatei, Jandarmeriei si autoritatilor locale au suprainaltat digurile si le-au consolidat cu saci de nisip pe cele din zona de confluenta a Prutului cu Dunarea, in dreptul localitatii Brates, pentru stoparea infiltratiilor aparute.

 

Magda SEVERIN

Articolul a fost publicat in ACTUALITATE, STIRI. Semn de carte.

Alătură-te fanilor pe Facebook!

Stiri recente

Va rugam sa folositi un limbaj decent. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat. Nu aprobam comentariile anonime in care se fac atacuri la firme si persoane. Va multumim pentru intelegere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>