Pretul biletelor CFR, neschimbat in 2010


Data publicarii: 28 iunie 2010 / Ultima actualizare: 10 decembrie 2011

Pretul biletelor de tren nu se va mai majora in acest an, desi CFR Calatori are nevoie de cresterea veniturilor, asta pentru ca Ministerul de Finante nu avizeaza proiectul de teama cresterii inflatiei, informeaza Ministerul Transporturilor.

Cum nu s-a mai operat o modificare de pret din 2007 (cu 8,1%, de la 1 septembrie), iar compania nationala de transport calatori are nevoie de incasari suplimentare, pretul biletelor ar fi trebuit modificat, insa criza economica face acum imposibil acest lucru. Din 2007 pana in prezent, potrivit legii, pretul biletelor ar fi putut fi modificat cu 18%, avand in vedere evolutia inflatiei, iar CFR Calatori a solicitat, inca din aprilie a.c., o majorare de circa 9%, insa majorarea nu a fost arobata de Executiv.

Societatea CFR Calatori a avut a avut pierderi de 73,29 milioane lei in primul trimestru, in crestere cu 27,3% fata de primele trei luni din 2009, si o cifra de afaceri mai mica cu 16,9%, de la 483,44 milioane lei, in primul trimestru din anul trecut, la 401,26 milioane lei, au declarat reprezentantii companiei. Pierderea in primele trei luni din 2009 a fost de 57,57 milioane de lei, iar in perioada ianuarie-martie 2010 a fost de 73,29 milioane lei. Principalele cauze au fost scaderea traficului de calatori si reducerea compensatiei alocate comparativ cu aceeasi perioada a anului 2009.

 

Magda SEVERIN

Articolul a fost publicat in STIRI, TRANSPORT FEROVIAR. Semn de carte.

Alătură-te fanilor pe Facebook!

Stiri recente

Va rugam sa folositi un limbaj decent. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat. Nu aprobam comentariile anonime in care se fac atacuri la firme si persoane. Va multumim pentru intelegere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>