10 ani, 265 milioane de euro investiti, 3.000 de angajati


Acum 10 ani, Michelin intra in Romania cu promisiunea de a dezvolta aici o afacere sustenabila pe termen lung. Am facut investitii de peste 265 de milioane de euro in tehnologie si in modernizarea uzinelor, punand, in acelasi timp, accent pe formarea si dezvoltarea echipelor. Astazi, toate unitatile din Romania sunt la standardele internationale Michelin“. Asa a rezumat Eric Faidy, presedintele Michelin Romania si Balcani, evolutia grupului francez in Romania, cu ocazia implinirii a 10 ani de prezenta pe piata autohtona.

Intrarea liderului mondial din segmentul anvelopelor in piata locala a avut loc in vara anului 2001, odata cu achizitionarea de la Tofan Grup a uzinei Victoria Floresti, urmata, la scurt timp, de cumpararea uzinei Silvania de la Zalau.

In prezent, Michelin opereaza pe piata din Romania doua unitati de productie de anvelope la Floresti si Zalau, o unitate de productie de cord metalic – construita integral (greenfield), in 2004, tot la Zalau – un atelier de resapare, o echipa de cartografie, responsabila cu realizarea de harti si ghiduri, si o retea comerciala nationala. Echipa Michelin numara, in acest moment, aproape 3.000 de angajati.

In fabricile Michelin din Romania, sunt produse anvelope pentru turisme – marcile Michelin, BF Goodrich, Kormoran si Kleber, care se exporta pe pietele din Europa, America de Nord si Asia. Se produc, de asemenea, anvelope de camion, radiale cu camera de aer si tubeless sub marcile asociate Taurus, Kormoran, Riken, anvelope industriale marca Michelin, precum si anvelope destinate echiparii stivuitoarelor, masinilor si utilajelor care lucreaza in minele subterane.

De mentionat ca in anul 2005, Michelin Romania a devenit centru regional pentru zona Balcanilor (Michelin RoBa), coordonand, pe langa activitatea de pe piata locala, operatiunile de productie si comerciale din Albania, Bulgaria, Croatia, Federatia Bosniei si Hertegovinei, Macedonia, Muntenegru si Serbia.

Compania Michelin este prezenta in 170 de tari, are peste 111.000 de angajati in toata lumea si 70 de uzine in 18 tari. Grupul are centre de cercetare in Europa, Statele Unite ale Americii si Asia, precum si doua plantatii de cauciuc in Brazilia.

Respect pentru mediu

–  Mai putin de 5% din impactul asupra mediului este cauzat de fabricarea anvelopelor

–  86% din impactul asupra mediului este produs in faza de utilizare a anvelopelor

–  34.000.000 de tone de CO2 au fost salvate prin lansarea anvelopelor inovatoare Michelin Green Tires (1992)

–  Toate fabricile Michelin sunt certificate ISO 9001

–  Obiectivul Michelin Grup: reducerea impactului asupra mediului al siturilor sale cu 35% in perioada 2005 – 2015.

Cristina TOBESCU

cristina.tobescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.