10 autocare noi pentru Memento Bus

Apariția conceptului „Smart Cost Bus” a pus pe jar piața transportului rutier de pasageri. Achiziția unei flote de 10 autocare noi Neoplan reprezintă o dovadă în plus asupra încrederii pe care reprezentanții Memento Bus o au în proaspăt lansata afacere. Am discutat despre apariția și dezvoltarea Memento Bus cu Marius Pandel, CEO Christian Tour.

Ziua Cargo: Care este conceptul ce stă la baza apariție acestui serviciu?

Marius Pandel: Memento Bus a apărut ca divizie de transport a Memento Group of Companies, grupul care s-a născut în jurul business-ului din sfera turismului, desfășurat, în ultimii aproape 20 ani, de către Christian Tour. Am inițiat această nouă linie de business din dorința de a aduce și pe piața din România servicii de transport rutier de foarte bună calitate și, desigur, automat, și pentru a crește deplasările în interes turistic spre cele mai frumoase zone ale țării.

În Europa, turismul cu autocarul reprezintă modalitatea de a călători pe distanțe scurte și medii cu cea mai mare acoperire. Deseori, când au nevoie de un mijloc de transport rapid, confortabil și ieftin, care să-i ducă, fără bătaie de cap, într-o vacanță aflată la câteva sute de kilometri de casă, occidentalii se duc la autogară. Fără costuri mari de transfer, fără probleme sau ore întregi pierdute cu controalele și așteptarea din aeroport. Tocmai asta caută să aducă Memento Bus și pe piața din România.

Pe scurt, Smart Cost Bus înseamnă 3 lucruri, care redefinesc transportul de la „merge și așa”, la „fără compromis”:

  • Prețuri dinamice – pentru că, nu-i așa, ce poate fi mai smart decât să ai control asupra planului tarifar? Cu cât mai repede se achiziționează un bilet de călătorie spre destinația dorită, cu atât mai mic va fi prețul plătit;
  • Flotă de mașini moderne, performante și cu șoferi experimentați;
  • 100% respect față de client.

Ce aduce nou Memento Bus? În primul rând, certitudinea că și în România „se poate”, când vine vorba de transport turistic la nivel occidental.

Cum este organizat serviciul de transport oferit de Memento Bus?

Memento Bus funcționează ca o agenție de turism, care oferă servicii de transport turistic spre diferite regiuni din țară și din străinătate. Există un departament dedicat întregului lanț logistic – administrarea parcului auto; realizarea rutelor și coordonarea șoferilor; apoi există și un departament comercial care se ocupă de comercializarea propriu zisă a biletelor de autocar și, desigur, un departament de marketing & promovare, care se asigură de vizibilitatea optimă a brandului.

Care sunt canalele de achiziționare a biletelor?

Biletele de transport pentru cursele Memento Bus pot fi achiziționate online, pe site-ul modern www.mementobus.com, care permite accesarea și rezervare de pe orice platformă mobilă sau de pe PC. Plata poate fi realizată direct cu cardul, pe site, în sistem PayPal. De asemenea, se lucrează în prezent la implementarea plății prin SMS, tocmai pentru facilitarea achiziției de bilete, fără a fi necesară deplasarea într-o agenție Memento Bus.

Totodată, biletele pot fi achiziționate și în mod tradițional, în oricare dintre agențiile din rețeaua Christian Tour (30 la număr în România), dar și la partenerii acreditați Memento Bus din România (agenții de turism revânzătoare de pe tot cuprinsul țării).

Marius Pandel, CEO Christian Tour

Care este explicația diferențelor semnificative de tarif și confort între serviciul oferit de Memento Bus, față de cele obișnuite pe cursele regulate tradiționale?

Smart Cost Bus este un concept nou și unic în România, care le permite călătorilor să aibă parte de cele mai bune prețuri de pe piață, cu cât optează mai din timp pentru una dintre destinațiile Memento Bus. Cu cât își vor planifica deplasarea mai din timp, cu atât se vor bucura de mai multe bonusuri și avantaje. În acest sens, am gândit 5 clase tarifare distincte, care să întrunească exigențele fiecărei categorii de turiști:

– Shock – călătorii cu 1 euro;

– Boom – călătorii de la 1,99 euro;

– Smart – călătorii de la 4,99 euro;

– Flexi – călătorii de la 7,99 euro;

– M’Style – călătorii de la 9,99 euro.

Existența acestor clase tarifare nu este un element nou pe piața deplasărilor turistice, companiile de transport aerian low cost au fiecare un astfel de sistem tarifar de succes. Practic, fiecare cursă va conține, în funcție de data achiziționării biletelor, locuri alocate în clasa Shock, apoi în clasa Boom, Smart sau Flexi. Astfel, dacă vor cumpără cu doar câteva zile înainte de plecare, turiști vor plăti prețul integral al biletului, care este similar tarifelor practicate de cursele regulate tradiționale.

În plus, pentru că ne dorim să ne fidelizăm clienții, am gândit și un card de fidelitate Memento Bus, care le oferă o serie de reduceri și beneficii pentru deplasare.

Cum a fost rezolvată partea birocratică a acestui serviciu? (licențe de traseu, stații…)

Departamentul logistic al Memento Bus, care este alcătuit din profesioniști cu mulți ani de experiență în domeniu, s-a ocupat de această parte birocratică și, nu fără eforturi, a reușit să pună totul în ordine, astfel ca fiecare cursă să se desfășoare în condiții optime și legale.

Care sunt primele rezultate? Cum a reacționat piața?

Primele reacții în rândul turiștilor noștri au fost foarte bune. De la începutul lunii martie, când au pornit primele curse Memento Bus, au fost deja achiziționate peste 10.000 de bilete și numărul este în creștere zi de zi.

Desigur că impactul a fost mare și asupra concurenței, însă sperăm ca, prin acest nou concept, să impulsionăm întreaga piață spre oferirea de servicii de transport cât mai bune și, în final, toate părțile implicate să fie mulțumite, clienți și furnizori deopotrivă.

Există planuri de extindere?

Desigur că avem numeroase planuri de extindere și creștere a business-ului Memento Bus. Investim masiv în flota de autocare și, tocmai de aceea, am achiziționat la începutul acestui an un număr de 10 autocare noi-nouțe, marca Neoplan Tourliner și Cityliner, cu care vom începe operarea de curse cât mai curând.

Investim, de asemenea, și în platforma online de distribuție a biletelor și ne străduim, zi de zi, să facilităm accesul turiștilor noștri la aceste curse. Am început operarea cu câteva destinații principale, precum Sibiu, Brașov, Craiova, Constanța sau Tulcea. Însă, în scurt timp, ne vom extinde raza de operare, iar autocarele Memento Bus vor ajunge și la Cluj Napoca, Timișoara, Bacău, Iași etc. Totodată, începerea sezonului turistic, în luna mai, va debuta și cu primele curse externe Memento Bus, către destinații de vacanță din Grecia, Turcia sau Bulgaria.

Radu BORCESCU

radu.borcescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.