2020: Solaris a livrat 37 de vehicule, în România

Constructorul polonez, un lider global în producția de vehicule electrice pentru transport public, a livrat, anul acesta, 37 de vehicule pe piața locală, dintre care 26 de troleibuze în Brașov și 11 autobuze hibrid, în Satu Mare.

Numărul de vehicule folosite în transportul public din România a ajuns la peste 300, în 8 orașe, aproximativ jumătate dintre acestea fiind cu propulsie electrică. Pentru anul 2021, Solaris a planificat pentru livrare 65 de mijloace de transport în comun: 16 autobuze electrice în Craiova, 20 troleibuze în Ploiești, 6 autobuze hibrid în Satu Mare, 3 troleibuze în Mediaș și 20 de autobuze hibrid în Galați. Înainte de închiderea ediției, a fost făcut public anunțul unui acord semnat cu municipiul Reghin, care vizează livrarea a încă 10 autobuze Urbino 12, până la finalul primului trimestru din 2022.

Istoria Solaris în România

Aflat încă din 2006 în țara noastră, grupul Solaris a cumulat pe piața locală, o cifră de afaceri în valoare de aproximativ 85 de milioane de euro, în perioada 2014-2019. Tot în ultimii 5 ani, compania a participat la o serie de licitații în ceea ce privește transportul public din orașe precum: Cluj-Napoca, Pitești, Brașov, Baia Mare, Satu Mare, Galați, Craiova sau în cadrul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MDRAP).

În urma licitațiilor câștigate în decursul ultimilor cinci ani, Solaris a livrat în Craiova 29 de autobuze diesel, în Cluj-Napoca 40 de autobuze diesel, 41 de autobuze electrice și 50 de troleibuze, în Pitești 70 de autobuze diesel, în Brașov 26 de troleibuze, în Satu Mare 11 autobuze hibrid, iar în Galați 17 troleibuze. Potrivit reprezentanților companiei, Solaris asigură puncte și asistență de service în toate orașele în care a livrat vehicule. În prezent, parcul auto Solaris din România numără peste 300 de vehicule, ponderea celor electrice fiind de circa 50% din total.

Grupul Solaris

Solaris Bus & Coach este unul dintre cei mai mari producători din Europa de autobuze și troleibuze. De la lansarea sa, în anul 1996, fabrica de la Bolechowo, din apropiere de Poznań, Polonia, a produs peste 19.000 de vehicule, utilizate, astăzi, în transportul public din sute de orașe europene. În prezent, compania este unul dintre liderii mondiali în segmentul de e-mobilitate pentru transportul public urban, datorită gamei sale extinse de troleibuze electrice, autobuze electrice cu acumulator și autobuze hibrid livrate. Autobuzul electric Solaris Urbino 12 a câștigat distincția „Bus of The Year”, în 2017. În septembrie 2018, Solaris Bus & Coach s-a alăturat grupului spaniol CAF.

Dan Ciolan, manager general Solaris România: „Fiind prezenți de aproape 15 ani pe piața locală, putem spune că România este de departe cea mai dinamică piață, la nivel regional, pentru mijloacele de transport nepoluante datorită alocărilor de fonduri de finanțare oferite de Uniunea Europeană și de Fondul de Mediu. Anul acesta am livrat 37 de vehicule către două orașe importante din țară, Brașov și Satu Mare, contribuind, prin produsele noastre, la îmbunătățirea infrastructurii transportului public local. Pentru anul următor, avem în plan livrarea a 65 de vehicule și ne propunem să ne menținem poziția de lider în zona de soluții de transport ecologice, precum autobuze electrice și troleibuze”.

Alexandru STOIAN

alexandru.stoian@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.