300.000 mp construiți de P3 în România

P3 Logistic Parks a dezvelit o placă simbolică, în interiorul parcului P3 Bucharest, pentru a marca, în cadrul unei ceremonii speciale, construirea a 300.000 mp în acest cel mai mare parc logistic din România.

Este un punct de referință, care confirmă planurile P3 de creștere și expansiune. Obiectivele P3 includ o dezvoltare continuă în România, dar și în Europa de Vest. Mai mult, datorită recentei achiziții de teren în apropierea parcului P3 Bucharest, compania are acum posibilitatea de a construi până la 90.000 mp de spații suplimentare, în unități începând de la 4.000 mp până la 40.000 mp.

„Suntem mândri de faptul că am ajuns la 300.000 mp, ceea ce reprezintă, în esență, dovada cererii puternice pentru locația noastră de la km 13, dar și a calității serviciilor pe care clienții le primesc de la P3, mulți dintre chiriașii existenți dorindu-și să se extindă în parcul nostru. Așteptăm cu nerăbdare să continuăm dezvoltarea pe terenurile existente și să consolidăm poziția de parc logistic de referință al P3 Bucharest în România”, a declarat Blake Horsley, Country Head P3 România.

Peter Beár, Managing Director, P3 CEE a adăugat: „P3 Bucharest este cel mai mare parc logistic din București și din țară”.

Creştere continuă

„La începutul anului 2015, P3 a achiziționat parcul de la CA Immobilien Anlagen AG, într-una dintre cele mai mari tranzacții logistice încheiate pe piața industrială din România în acel an. Parcul a avut 215.000 mp de spații de închiriat, în opt depozite. Pe baza strategiei noastre, care viza crearea unui centru logistic important în apropiere de București, P3 a reușit să construiască încă 85.000 mp și deține în prezent unsprezece depozite în P3 Bucharest”, a continuat Peter Beár.

Prima construcție a P3 în România, un nou depozit de 28.000 mp, a fost, la scurt timp, pre-închiriată, ca parte a unui parteneriat semnat cu Carrefour, pentru a stabili un complex logistic de 81.000 mp în P3 Bucharest. Cel de-al doilea proiect a fost o nouă clădire, un depozit frigorific de 19.100 mp, din care 15.000 mp sunt închiriați de Carrefour. În luna februarie 2016, P3 a început să dezvolte un al treilea depozit, o construcție de 42.800 mp, pentru a răspunde cerințelor clienților existenți ai P3, care intenționează să își extindă afacerile în București.

Toate cele trei noi depozite dispun de o înălțime de 11,5 m, mai mare decât majoritatea spațiilor industriale din București, ceea ce va permite clienților să beneficieze de spațiu suplimentar de depozitare.

Parcul P3 Bucharest este poziționat strategic, la kilometrul 13 de pe autostrada A1 București-Pitești, în partea de Vest a Capitalei. Are acces direct și rapid la autostradă și se află în imediata apropiere a șoselei de centură a Bucureștiului, ceea ce permite accesul facil către cele șase sectoare ale Bucureștiului, către Aeroportul Internațional „Henri Coandă”, situat la 22 km distanță, și către autostrada A2 București – Constanța.

P3 este investitor, dezvoltator și manager de proprietăți logistice europene. Având activități în toată Europa, portofoliul P3 cuprinde 162 de depozite construite la cele mai înalte standarde, cu o vârstă medie de 8,4 ani, care totalizează 3,3 milioane mp de spații în nouă țări și terenuri cu avize de urbanism, care permit dezvoltarea de noi spații, de peste 1,4 milioane mp.

P3 este deținută de TPG Real Estate și Ivanhoé Cambridge.

P3 are, în prezent, 246.000 mp de spații în construcție în patru țări din Europa, mai mult decât dublul suprafeței dezvoltate în 2015, de 113.000 mp și o serie de alte proiecte în curs de desfășurare. Portofoliul său este de 3,3 milioane mp în nouă țări și are, de asemenea, terenuri cu avize de urbanism, care permit dezvoltarea de noi spații, de peste 1,4 milioane de mp.

Magda SEVERIN

magda.severin@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.