A inceput eliberarea licentelor cu valabilitate 2013

A inceput eliberarea licentelor cu valabilitate 2013 pentru traseele interjudetene. Practic, operatorii de transport pot cere preschimbarea vechilor licente (cu valabilitate 2011), cu cele noi.

Asa cum scriam in numarul anterior al revistei, Ordonanta care stabileste valabilitatea programului de transport pana in 2013 este in acest moment in Parlament si, cel putin teoretic, exista riscul ca, la acest nivel, sa apara modificari, inclusiv in ceea ce priveste valabilitatea programului de transport. Totusi, in conditiile in care un numar mare de licente vor fi preschimbate inainte ca Ordonanta sa fie votata de Parlament, o modificare a valabilitatii programului de transport (in sensul reducerii acesteia) ar pune Ministerul Transporturilor intr-o situatie imposibila. „Le recomandam tuturor operatorilor de transport sa treaca la preschimbarea licentelor. FORT lupta in continuare pentru abrogarea legii 92/2007. Abuzurile la nivel judetean au atins nivel alarmant“, a declarat Augustin Hagiu, presedinte al Federatiei Operatorilor Romani de Transport (FORT).

Aceste subiecte, precum si cele legate de transportul ilicit de pasageri vor fi dezbatute in cadrul unei conferinte organizate de FORT la Cluj, in zilele de 19, 20 si 21 noiembrie. (Radu BORCESCU)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.