Al 9-lea service MAN

MHS Truck Service Oradea este al 9-lea service MAN, din cadrul rețelei naționale MHS Truck Service, și a fost inaugurat în data de 10 iulie, asigurând 24 de locuri noi de muncă. Investiția în service-ul MAN din Oradea se ridică la 4 milioane de euro.

Rețeaua MHS Truck Service oferă, în total, un număr de 280 de locuri de muncă, la nivel național. MHS Truck & Bus Group, importatorul și distribuitorul mărcilor MAN și Neoplan în România, susține sectorul de transport, vital pentru asigurarea celor necesare depășirii situației de criză, cauzată de pandemia de Coronavirus (COVID 19).

Rețeaua MHS Truck Service deține ateliere de service proprii în București, Otopeni, Brașov, Sibiu, Cluj, Timișoara, Constanța și Bacău. De asemenea, în cadrul rețelei, funcționează și 5 parteneri de service autorizați, în Iași, Slatina, Oradea, Piatra Neamț și Baia Mare, astfel asigurându-se o acoperire națională completă.

La evenimentul de inaugurare din 10 iulie au participat, alături de Michael Schmidt, președinte MHS Holding, oficialități din cadrul Guvernului României, oficialități locale, precum și oficialități din partea producătorului MAN Truck & Bus.

„Decizia de a inaugura sediul de la Oradea în această perioadă dificilă a venit din dorința de a susține sectorul de transport românesc și de a genera locuri de muncă noi, în zona respectivă”, a declarat Michael Schmidt, președinte MHS Holding.

Noul sediu MHS Truck Service Oradea este situat pe drumul european E60/DN1, în apropierea punctului de trecere a frontierei Borș. Acesta se întinde pe o suprafață de 12.000 mp, dintre care 2.800 mp sunt destinați clădirii de birouri și atelierului, iar restul de 9.200 mp sunt alocați pentru parcarea camioanelor care vor veni la service sau a camioanelor noi, destinate livrării.

Atelierul MHS Truck Service Oradea dispune de 4 canale de lucru și un canal destinat verificării ITP. În atelier, vor fi asigurate 16 posturi de lucru pentru specialiștii productivi, care vor efectua lucrări de mecanică, electrică, tinichigerie, vopsitorie și ITP, respectiv un număr de 8 posturi de lucru pentru personalul TESA, în total, în atelier desfășurându-și activitatea un număr de 24 de angajați.

Clădirea a fost construită conform standardelor actuale MAN, iar atelierul este autorizat pentru lucrări de service pentru mărcile MAN și Neoplan, cu posibilitate de extindere pentru divizia de vehicule comerciale ușoare MAN TGE. Atelierul MAN din Oradea va funcționa în concordanță cu măsurile de siguranță în vigoare, în vederea prevenirii răspândirii virusului SARSCOV-2, la fel ca întreaga rețea națională de ateliere service MHS Truck Service.

„Valoarea investiției în atelierul MAN din Oradea se ridică la 4 milioane de euro și reprezintă un pas important în dezvoltarea rețelei de service și a mărcii MAN în România”, a completat Elena Claudia Iordache, CEO MHS Truck & Bus.

Pe lângă serviciile de reparații și în treținere, MHS Truck Service Oradea va oferi clienților săi servicii de vânzare de camioane noi și rulate, servicii de Service24, contracte de service, vânzare de piese de schimb și accesorii originale MAN, campanii permanente pentru piesele de schimb originale MAN, programul de garanție extinsă a pieselor de schimb, oferte speciale trimestriale de soluții complete de reparații (pachete pentru piese de schimb și manoperă adecvate produselor și sezonului), precum și tarife speciale de manoperă pentru vehicule cu vechime mai mare de 6 ani.

Pregătirea contează

În vederea asigurării calității serviciilor oferite, personalul MHS Truck Service Oradea va participa, în mod constant, la cursurile pentru tehnicienii MAN, organizate prin intermediul celor două centre de perfecționare din București și Sibiu. Cursurile sunt organizate conform conceptelor MAN Academy și standardelor MAN, cele două centre de perfecționare oferind atât cursuri teoretice, cât și cursuri orientate către activitatea practică.

De asemenea, prin intermediul MHS Truck Service Oradea, tinerii din zona de vest a țării care doresc să se înscrie în programul de internship, dezvoltat de Departamentul de Training MHS Truck & Bus Group, vor putea beneficia de o pregătire la cel mai înalt nivel pentru a deveni specialiști în domeniile mecanică, electrică, tinichigerie și vopsitorie pentru autovehiculele MAN. Programul a ajuns, deja, la a 8-a generație și continuă și în 2020, sub denumirea MANTech2030.

Alexandru STOIAN

alexandru.stoian@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.