„Albinuţele“ în vizită la Routier European Transport

Educaţia începe din grădiniţă. Iar o bună imagine a companiilor de transport poate fi construită pe termen lung pornind de la vârste fragede. Cei care vor face cunoştinţă încă de copii cu această lume, într-un mod plăcut, mâine… când vor fi maturi… o vor privi cu totul altfel. Şi de aici porneşte totul….

„Albinuţele“ din cadrul grupei mici a grădiniţei Daniela din Floreşti au făcut, în martie, o vizită companiei Routier European Transport.

„Propunerea a venit din partea reprezentanţilor grădiniţei. Iar mie mi s-a părut foarte interesantă. Am mizat inclusiv pe faptul că ea va fi antrenantă inclusiv pentru colegii mei. Lucru care s-a şi întâmplat, de altfel. Ne-am oprit cu toţii pentru o perioadă de timp din lucru. Ne-am bucurat de vizita copiilor şi de cântecelul pe care l-au interpretat. A fost cu adevărat o experienţă frumoasă“, ne-a declarat Rareş Retegan, director general al companiei de transport.

Pentru ca micuţii să rămână cu o amintire privind lumea transporturilor şi importanţa respectării regulilor de siguranţă rutieră au primit veste reflectorizante şi, bineînţeles, câte un ursuleţ Barny… pentru ca întâlnirea cu uriaşii şoselelor, camioanele, să fie una dulce.

O experienţă de neuitat

„Pentru vârsta preşcolară, activităţile extracuriculare au un aport relevant la gândirea şi completarea procesului de învăţare, la dezvoltarea înclinaţiilor şi aptitudinilor preşcolarilor şi la o cât mai bună organizare a timpului liber. Deoarece copiii de 3 – 4 ani sunt profund marcaţi de tot ceea ce se întâmplă în jurul lor, alegerea unor activităţi potrivite este deosebit de relevantă“, a afirmat, de asemenea, prof. înv. preşc. Elena Puşcaşu, directorul Grădiniţei Daniela.

Şi pentru că studiau tema „Mijloacele de transport”, „albinuţele” din grupa mică au mers împreună cu educatoarea lor, Oana Guţă, să vadă pe viu ce înseamnă un camion şi ce poate face el.

„Încântarea copiilor de a se afla în preajma unor mijloace de transport pe care le văd doar pe şosele şi bucuria de a urca într-un camion au fost pe măsura aşteptărilor. A fost, fără îndoială, o vizită care le-a stârnit interesul pentru acest domeniu, le-a produs bucurie şi le-a uşurat acumularea de cunoştinţe“, a adăugat directorul grădiniţei.

Ea a apreciat că o astfel de activitate îi ajută pe copii să îşi canalizeze energia spre lucruri cu adevărat importante, să interacţioneze mai uşor cu cei din jur şi să exceleze în domenii în care au înclinaţii reale.

„Copiii s-au implicat cu adevărată plăcere în această activitate, feedbackul lor fiind pe măsură: au fost mult mai atenţi la activităţile desfăşurate în gradiniţă şi, surprinzător sau nu, aproape toţi copiii din grupă îşi doresc acum să devină… şofer de camion“, a subliniat Elena Puşcaşu.

Transporturile au o şansă

Aşa cum precizam şi în numărul trecut al revistei Ziua Cargo, astăzi, stabilirea unei relații cât mai strânse cu generația tânără reprezintă o prioritate „zero“.

Moș Crăciun trebuie să aducă la grădinițe camioane de jucărie, iar în „săptămâna altfel“ fiecare operator trebuie să primească cel puțin vizita unei clase de elevi. Poate la 100 de copiii care intră în contact cu transporturile, cinci vor deveni pasionați și eventual doi vor urma o carieră în acest domeniu. Indiferent de scenariile la care ne gândim, un lucru este sigur – activitatea fiecăruia dintre cei care lucrează în transporturi va trebui la un moment dat să fie preluată de următoarea generație.

„Cu siguranţă, atunci când vor creşte, copiii care ne-au vizitat vor privi transporturile altfel. Au trăit o experienţă de care îşi vor aminti cu plăcere tot restul vieţii. Cred că, dacă din ce în ce mai multe companii de transport vor primi astfel de vizite, domeniul nostru va avea o şansă în viitor. Avem nevoie de ea!“, a concluzionat directorul general al Routier European Transport. Şi pentru că povestea continuă… compania aşteapă în perioada următoare vizita a 50 de elevi din clasa pregătitoare.

Meda BORCESCU

meda.borcescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.