ARILOG LOGISTICS & SUPPLY CHAIN AWARDS: Competiția este deschisă

ARILOG a dat startul ediţiei 2015 a concursului care aduce în prim plan cele mai bune proiecte din sectorul de logistică, iar cei care au obţinut rezultate notabile în domeniu se pot înscrie.

Competiţia se înscrie în misiunea ARILOG de a promova proiectele logistice din România, asociaţia încurajând toate companiile, fie că fac parte dintr-un grup internațional sau sunt organizații mici, să prezinte proiectele pe care le-au implementat. În concurs se pot înscrie companii de orice tip, care activează în industria logistică și de supply chain sau care au un departament logistic în organizare, precum și organizații care au integrate operațiuni de supply chain. Condiția de membru ARILOG nu este obligatorie. Participarea în concurs este gratuită.

3 categorii de premii

Şi în acest an există 3 categorii de premii.

Supply Chain Excellence Award este premiul care recunoaște meritele unei organizații de a aborda strategii inovatoare de supply chain management pentru a dezvolta un avantaj competitiv, promovând o înțelegere mai bună a valorii supply chain managementului.

Best Logistics & Operational Excellence Award – juriul caută să identifice exemple de situaţii în care companiile au folosit tehnici inovatoare în abordarea unei provocări importante în logistică, tehnici ale căror rezultate pot fi cuantificate şi dovedite ca sustenabile din punctul de vedere al reducerii costurilor, veniturilor, satisfacţiei clientului etc.

Professional of the Year Award – premiul se acordă unei persoane care a avut o contribuție importantă la dezvoltarea mediului de afaceri logistic, care poate fi considerată lider de opinie și a cărui muncă reprezintă o inspirație pentru echipa sa. Această persoană poate să fi condus un program important de schimbare, să fi livrat o soluție inovativă sau să fi câștigat credibilitatea profesională prin educație, cercetare ori activități operaționale.

Obiectivele competiției sunt stimularea modernizării şi eficientizării activităţii logistice în România, găsirea unor soluţii concrete în industria logisticii, promovarea bunelor practici, recunoaşterea excelenţei în logistică şi supply chain.

Proiectele trebuie să fi fost puse deja în aplicare

Proiectele, prezentate ca studii de caz, trebuie să descrie excelența, inovația și rentabilitatea investiției în abordarea unei provocări în logistică sau supply chain. Domeniile posibile în care pot fi obținute inovația și excelența:

  • Coordonarea funcțiilor afacerii pe întregul supply chain.
  • Colaborarea cu partenerii din supply chain.
  • Dezvoltarea unor modalități reciproc avantajoase de consolidare a relațiilor din supply chain.
  • Dezvoltarea unor abordări noi, a unor procese și a unor tehnologii care îmbunătățesc performanța din supply chain.

Proiectul poate conţine mai multe aspecte referitoare la achiziţii, managementul logisticii şi supply chain-ului cum ar fi: aprovizionare, gestiunea stocului, managementul producţiei, distribuţie, transport, depozitare etc. El trebuie să fi fost deja pus în aplicare astfel încât să poată fi prezentate rezultatele măsurabile.

Juriul este format din 3 reprezentanţi ai mediului de business din industriile logistică & supply chain, certificați ELA.

Criteriile de jurizare sunt în conformitate cu standardele Asociaţiei Europene de Logistică, ELA. Câştigătorul se decide prin punctajul acordat de membrii juriului. Fiecare candidat va fi invitat la un interviu pentru a susţine proiectul cu care candidează şi pentru a răspunde întrebărilor juriului.

România, premiată de ELA

Câștigătorii ediţiei de anul trecut au fost Fashion Days în parteneriat cu DPD şi CEVA Logististics. Premianţii ediţiei naţionale se califică în competiţia European Gold Medal in Logistics & Supply Chain, organizată anual de Asociaţia Europeană de Logistică (ELA). Proiectul companiei Fashion Days a reprezentat România în competiţia din acest an a premiilor europene, obținând locul al III-lea. Este pentru prima dată când un proiect recomandat de ARILOG ocupă un loc pe podiumul european. Iar aceasta trebuie să încurajeze toate companiile din România, fie că fac parte dintr-un grup internaţional sau sunt organizaţii mici, să intre în competiţie.

Oana NAE

Secretar General ARILOG

 

Pentru detalii privind înscrierea în concurs contactați biroul ARILOG:

Oana Nae – 0740.199.919; office@arilog.ro; www.arilog.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.