Autobuze chinezesti in portofoliul Cefin

Producatorul chinez de autobuze si autocare Golden Dragon este reprezentat in Romania de Cefin, care, astfel, isi largeste gama de produse comercializate catre un segment accesibil din punct de vedere al pretului de achizitie.

Comercializarea autobuzelor urbane presupune castigarea unor licitatii in care pretul de achizitie joaca, in cele mai multe cazuri, un rol foarte important sau chiar decisiv. In aceste conditii, este firesc ca orice dealer sa isi doreasca sa poata comercializa inclusiv produse ieftine, iar China este principalul furnizor in acest sens. In cadrul evenimentului care a marcat inceperea colaborarii dintre Cefin si Golden Dragon, a fost prezentat autobuzul urban de 12 m cu podea complet coborata. Axe si cutie de viteze ZF, motor Cummins, sistem de franare Knorr-Bremse sunt cateva dintre elementele menite sa creasca increderea in acest produs. „Acest autobuz se incadreaza in dimensiunile standard europene, cu o caroserie autoportanta, ce combina elementele de fibra de sticla din partea din fata si din spate cu foile de aluminiu sau otel supus tratamentului de cataforeza pe lateral. De altfel, tratamentul de cataforeza este utilizat pentru intreaga structura a autobuzului. In plus, sunt folosite foarte multe componente care provin de la mari producatori europeni. Practic, acest autobuz are, ca provenienta din China, doar manopera, tabla si sticla“, a precizat George Stamate, director general divizia de autobuze si autocare Cefin. Planurile Cefin prevad largirea gamei de produse chinezesti comercializate in Romania, inclusiv catre segmentul interurban si turistic. „Gama Golden Dragon este foarte larga, iar acesta este doar primul autobuz pe care dorim sa il promovam in Romania. Urmatorul model va fi un autobuz interurban-turistic de 9 m lungime. Acestea au omologari de tip europene si pot fi inmatriculate. Avem in vedere si aducerea unui autobuz hibrid de 12 m, precum si a unui troleibuz. Iar lucrurile nu se opresc aici. Analizam inclusiv posibilitatea asamblarii acestor autovehicule in Romania“, a completat George Stamate.

9 ani de experienta internationala

Xiamen Golden Dragon Bus este o companie infiintata in 1992, specializata in productia de autobuze si autoutilitare usoare. In ultimii opt ani, compania a investit puternic in dezvoltarea capacitatii de productie, implementarea de noi tehnologii, cresterea calitatii si a serviciilor after-sales. La ora actuala, in cele trei fabrici de care dispune, Golden Dragon are o capacitate anuala de productie de peste 30.000 de autobuze. Experienta internationala a inceput in 2003 si, de atunci, au fost comercializate autobuze in peste 40 de tari din Asia, Orientul Mijlociu, Africa, America de Sud, iar in Europa sunt la inceput. Colaborarea cu alti producatori de autobuze precum si cu furnizori consacrati de componente si chiar designeri au ajutat la cresterea calitatii produselor Golden Dragon. Un aspect important il reprezinta utilizarea cataforezei ca tratament anticoroziv pentru autobuze. Producatorul chinez dispune de o gama larga de produse, realizand autobuze si autocare de la 5 la 14 m lungime, avand de la 5 la 86 de scaune. Implementarea de noi tehnologii a facut ca, la ora actuala, Golden Dragon sa ofere inclusiv un model de autobuz hibrid.

George Stamate, director general divizia de autobuze si autocare Cefin:

Suntem convinsi ca putem aduce acest model, in varianta de baza, ca si cel mai ieftin produs de pe piata.“

Radu BORCESCU

radu.borcescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.