Barometrul de transport TimoCom: Criză de depozite, volum de transport peste medie

Depozite libere de mărfuri, în Europa, sunt din ce în ce mai rare Acest lucru este indicat și de către și barometrul de transport de la TimoCom. În trimestrul patru al anului 2017, pe cea mai mare platformă europeană de transport, la 71 de oferte de transport de marfă, au fost doar 29 de oferte de depozitare.

Pentru întregul an 2017, barometrul de transport TimoCom are un raport mediu de marfă-vehicule de 70:30, în Europa. În septembrie 2017, a fost înregistrată cea mai mare rată de mărfuri, de 78%. Ce înseamnă acest lucru: un număr din ce în ce mai mare de mărfuri care trebuie transportate de la A la B, la care sunt disponibile tot mai puține camioane libere.

„Comportamentul de cumpărare, pe piața europeană a transporturilor, s-a schimbat considerabil, într-un timp foarte scurt. Acolo unde clienții își alegeau partenerii de transport, astăzi, transportatorii, în timp real, își aleg marfa pentru capacitățile lor. S-a schimbat perspectiva căutării”, afirmă purtătorul de cuvânt al companiei TimoCom, Gunnar Gburek, având în vedere raportul din 2017.

Comportamentul de căutare pe piața europeană a transporturilor, care poate fi văzut în raportul de marfă- vehicule, a fost mai echilibrat în aceeași perioadă a anului precedent: cu o rată de 53:47, barometrul de transport TimoCom a raportat doar un excedent mic de marfă, în al patrulea trimestru al anului 2016.

Care sunt motivele acestei dezvoltări?

  • Conjunctura bună. Economia germană se află într-o acceleraț Barometrul economic al Institutului German pentru Cercetare Economică (DIW Berlin) arată creșterea peste medie a produsului intern brut în trimestrul IV 2017, la 109,4 puncte. Consecința: creșterea semnificativă a volumului de transport.
  • Din ce în ce mai puțini șoferi de camioane. Potrivit Asociației Germane de Transport și Logistică (DSLV), cel puțin 45.000 de șoferi de camioane lipsesc, în prezent, în Germania. Sunt din ce în ce mai puțini, deoarece nu este o profesie atractivă. Forțele armate germane, în calitate de cel mai mare „antrenor” de șoferi, nu mai există , iar printre consecințe se numără, chiar și după mai mulți ani, puținele spații de încărcare disponibile.
  • Noua perioada de odihnă săptămânală. De la mijlocul anului trecut, șoferii de camioane din Germania nu mai au voie să-și petreacă odihna săptămânală regulată în vehiculul lor, ci într-un alt loc, cu spații de dormit potrivite. Acest lucru costă timp prețios și, prin urmare, reduce disponibilitatea capacităților existente de transport de marfă.

Cu toate acestea, Gburek vede și efecte pozitive ale acestei dezvoltări: „Sunt vremuri bune pentru transportatori. Profesia va primi, din nou, o apreciere mai mare, iar salariile vor crește. Șoferul va fi, din nou, văzut pentru ceea ce este: un partener indispensabil într-un lanț de aprovizionare care asigură bogăția și puterea economică în țara noastră”.

Chiar și astăzi, transportatorii independenți își pot alege clienții și pot să-și asigure cele mai profitabile comenzi. Acest lucru va duce la un nou echilibru de putere pe piață: Antreprenorul de transport va fi capabil să se detașeze de dependențe și să își ofere serviciile pe piață în mod direct sau independent, prin intermediul schimburilor de mărfuri, afirmă Gburek. În cele din urmă, întreaga industrie ar putea beneficia de acest lucru: „Transportul va fi, din nou, mai atractiv.”

Despre barometrul de transport

Barometrul de transport afișează situația actuală pe piața europeană de transport și logistică. De exemplu, dispecerii pot estima situația actuală a ofertelor de transport și marfă în țările străine. Acest lucru permite companiilor să fie mai receptivi la fluctuațiile de preț și oferă o planificare mai bună.

Barometrul de transport este un instrument puternic în ceea ce privește determinarea prețurilor pe piață. Important: Aplicația Barometrul de transport TimoCom este disponibilă pentru toate telefoanele inteligente din magazinele respective – gratuit. În plus, clienții TimoCom au acces mobil la platforma de transport TimoCom oricând, oriunde. Adițional, este afișat raportul de marfă și vehicule pentru toate rutele din toate țările Europei.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.