BT REFLEX RRE160: Operatorul și Echipamentul, în armonie perfectă

Sigur, eficient, productiv și ergonomic – cu o gamă unică de soluții tehnice, BT REFLEX setează standardele în gama sa.

BT REFLEX este primul echipament de stivuit dotat cu motoare de curent alternativ. Acestea oferă viteze și accelerații considerabil îmbunătățite, în tandem cu sistemul de frânare regenerativă, care contribuie la creșterea autonomiei.

Datorită eliminării unui număr considerabil de componente (perii motoare, contactoare, componente hidraulice și ale sistemului mecanic de frânare), fiabilitatea echipamentului a fost mărită, în timp ce costurile de service au fost reduse semnificativ.

Caracteristici unice

Cabina înclinabilă este o soluție unică, ce reduce în mod considerabil tensiunea spatelui și a gâtului operatorului, crescând vizibilitatea și ajutând la o operare sigură și eficientă.

Deplasarea laterală și înclinarea furcilor se face acționând doar căruciorul care susține furcile, asigurând astfel un control mai fin al mărfii și ajutând la creșterea autonomiei echipamentului. Toate funcțiile hidraulice sunt asistate electronic.

Sistemul BT Control permite programarea unui număr impresionant de parametri funcționali pentru a se adapta la operator și la aplicație.

Sistemul de direcție de 3600 este programabil și progresiv. Cu cât viteza crește, cu atât trebuie rotit mai mult de volan pentru a vira. Virarea la 3600 permite o operare mult mai lină și precisă, fără opriri pentru schimbarea sensului de mers.

Echipamentul BT REFLEX RRE160 dispune de un sistem de frânare programabil și progresiv, frână de parcare cu aplicare automată – toate pentru o operare la standarde maxime de siguranță. Frânarea regenerativă a motorului de curent alternativ este dublată de o frână electromagnetică de siguranță, care se aplică automat când se apasă pedala de frână sau când operatorul părăsește echipamentul.

Sunt disponibile și un indicator electronic al înălțimii de ridicare, un pre-selector înălțimi de ridicare și un sistem hidraulic de amortizare a șocurilor – toate pentru a manipula mărfurile cu maxim de grijă și precizie.

Construcție modulară

BT REFLEX are o construcție modulară ce permite configurări pentru capacități nominale de 2.500 kg și înălțimi de ridicare de peste 12 m. Performanțele de top sunt asigurate prin viteze mari la ridicare, accelerare și deplasare, toate componentele electronice fiind supervizate de tehnologia BT Control. Această tehnologie permite diagnosticarea on-board prin monitorizarea permanentă a stării echipamentului, alertând operatorul asupra erorilor detectate; viteza minimă de deplasare va fi impusă imediat iar echipamentul se va opri complet la identificarea erorilor majore.

Toate informaţiile de mai sus se referă la gama de echipamente BT REFLEX pe care BT a lansat-o încă din anul 1997. O parte din soluțiile tehnice lansate atunci sunt încă unice pentru gama REFLEX. Toyota Material Handling Romania vă invită să testați noile echipamente BT REFLEX, să aflați ce s-a mai adăugat în cei 18 ani ce au trecut de atunci și să găsiți răspunsul la următoarea întrebare: Ce vă oferă BT REFLEX în 2015?

Raluca MIHĂILESCU

raluca.mihailescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.