Campania „ZERO Accidente”

Tehnicile moderne de condus, inovațiile în materie de siguranță activă și pasivă, legislația – contribuie toate la creșterea siguranței în trafic. Totuși, pentru a fi înțelese, interpretate și utilizate corect, este nevoie de un proces consistent de acumulare a cunoștințelor.

Campania „ZERO Accidente” se adresează, în mod direct, conducătorilor auto, pentru a le permite acestora să depășească bariera îndoielilor.

Teme aparent simple, dar cu impact important asupra siguranței, vor fi tratate cu profesionalism și explicate corect, în cadrul mai multor articole, cu scopul precis de a le face cât mai ușor de pus în practică.

Campania își propune concentrarea asupra aspectului cel mai important în viața profesională a conducătorilor auto – șofat fără accidente.

O asemenea abordare este cu atât mai importantă, cu cât șoferii profesioniști au fost „bombardați”, în ultimii ani, cu informații legate de condusul economic și aspecte legislative menite să reducă numărul amenzilor.

Dacă, la început, a părut că fluxul masiv de informații va avea impact pozitiv și asupra siguranței, astăzi, considerăm că „drumurile” trebuie să se despartă.

Ramura legată de aspectele economice va continua să fie puternic susținută de toți jucătorii implicați în sectorul transporturilor, însă siguranța rutieră merită și trebuie tratată separat.

Iar șoferii sunt primii interesați în a păși pe acest drum. Campania „ZERO Accidente” reprezintă un instrument pus la dispoziția conducătorilor auto profesioniști, având scopul de a transforma bănuielile în certitudini. Deciziile în timpul condusului trebuie luate în cunoștință de cauză, și nu doar ca urmare a instinctelor.

„ZERO Accidente” reprezintă un deziderat tangibil!

Radu BORCESCU

radu.borcescu@ziuacargo.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.