CAMPER LIFE (III). Cu LAIKA, prin KOSMOs

A venit vremea să facem cunoștință și cu familia autorulotelor semi-integrate, prin intermediul unuia dintre cele mai interesante modele, Laika Kosmo F 510.

Compania Laika a luat ființă în 1968, în San Casciano, Val di Pesa (Toscana, Italia). Italienii, mai ales cei din Toscana, sunt niște adevărați artizani, au stilul în sânge și pasiune pentru frumos.

Este imposibil să nu remarci aceste lucruri peste tot în Italia, de la marile capodopere de artă, până la cele mai mici detalii ale vieții de zi cu zi. De aceea, cele mai elegante, dar și practice „case de vacanță pe roți” nu puteau veni decât din Italia, o combinație între armonia formelor și materiale de calitate superioară.

Serie „entry-level”, pentru așteptări înalte

Seria Kosmo, așa-zisă „entry-level”, din punctul de vedere al producătorului italian, poate reprezenta începutul unei adevărate povești de dragoste… față de natură, față de un stil de viață „outdoor”, față de libertate.

Potrivit unei familii de 4-6 persoane, modelul F 510, cu alcov, este cel mai mare din gama semi-integratelor Laika, o autorulotă dotată cu absolut tot ce ți-ai putea dori și care îți oferă, de la primul pas în interior, sentimentul de „acasă”.  

Autorulota propune două zone de dormit. Prima se află în alcovul de deasupra cabinei și este dotată cu un pat cu dimensiuni 198×210 cm. A doua zonă de dormit se află în partea din spate, având un pat de 185×193 cm.

Locul de luat masa are patru scaune fixe și o masă de dimensiuni mari. Autorulota este dotată cu un frigider cu o capacitate de 150 l și cu congelator de 15 l. De asemenea, dispune de o baie spațioasă, cu duș separat.

Modelul este echipat cu sistem de aer condiționat staționar, iar încălzirea se face cu ajutorul unui sistem pe gaz Truma Combi 6, boilerul pentru apă fiind, de asemenea, pe gaz. Autorulota oferă suporți pentru 2 butelii de gaz de câte 11 kg. Rezervoarele de apă curată și de apă gri au fiecare o capacitate de 110 l.

Autorulota dispune de o marchiză de dimensiuni mari, suport de biciclete, iar, opțional, se poate monta pe ea un sistem de smart TV cu router de internet.

Recomandări… pentru economie

Laika Kosmo F 510 este o semi-integrată compactă, putând fiind condusă cu permis de categoria B. Pentru o călătorie optimă din punctul de vedere al costurilor, este recomandabilă menținerea unei viteze de până în 110 km/h, nivel la care consumul de combustibil se situează undeva la 12,5 l/100 km. La o viteză de 90-100 km/h, puteți obține, chiar, un consum de aproximativ 10,5-11 l/100 km.

Prețurile pentru vehiculele noi F 510, cu alcov, pornesc de la 70.000 de euro, plus TVA. Modelele mai vechi, din 2019, au prețuri cuprinse între 48.500-52.500 de euro, plus TVA. Unele dintre ele sunt foarte bine dotate, având inclusiv panouri solare de 300 W, suspensie pneumatică pe axa spate și upgrade la motor de la 130 la 160 CP.

Nu în ultimul rând, pentru a veni în sprijinul clienților săi care își doresc, de exemplu, să facă trecerea de la rulote la semi-integrate sau integrate, Bavaria Bus le propune un avantajos sistem de buy-back. (Va urma).

Raluca MIHĂILESCU

raluca.mihailescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.