COMBILIFT: O nouă fabrică, produse inovatoare

Combilift, furnizor de soluții pentru manipulare de mărfuri, își propune să stabilească noi repere pentru fabricarea în serie a unor produse inovatoare și customizate. Producătorul irlandez a inaugurat, la sfârșitul lunii aprilie, în prezența primului ministru al Irlandei, Leo Varadkar, a lui Heather Humphreys, ministru al Afacerilor, Întreprinderilor și Inovației, și a lui Martin McVicar, Managing Director al companiei, noul său sediu central global, care include, de asemenea, noi facilități de producție.

Noul centru Combilift, situat la Monaghan, la aproximativ 100 km de Dublin, capitala Irlandei, reprezintă o investiție de 50 milioane euro și totalizează o suprafață de aproximativ 500.000 mp, cu posibilitatea extinderii.

Fabrica, având o suprafață de 46.500 mp, reprezintă una dintre cele mai mari facilități de producție sub același acoperiș din Irlanda și îi va permite fabricantului dublarea capacității de producție, în următorii cinci ani.

În prezent, peste 50 de camioane cu produse finite sunt expediate, în fiecare săptămână, către clienți din 85 de țări, 98% dintre produsele Combilift mergând la export. De asemenea, de la Monaghan pornesc și transporturi de piese de schimb, către rețeaua de 250 de dealeri a producătorului.

Accent pe ecologie

Încorporând cele mai moderne procese de fabricație, cu accent pe sustenabilitate, uzina include patru linii mobile de asamblare, care pot produce un vehicul finisat la fiecare 15 minute.

80 de procente din acoperiș sunt echipate cu luminatoare, care permit personalului să lucreze la lumină naturală. Cea artificială este asigurată prin intermediul unui sistem de iluminare LED, cu senzori individuali. Panourile solare furnizează 185 kW de energie electrică, iar o centrală cu biomasă, alimentată cu material lemnos reciclat (pelete etc.) asigură încălzirea cabinelor de vopsire și a zonei de asamblare. De asemenea, sunt colectați pentru utilizare 110.000 l de apă rezultată din precipitații.

Combilift investește, de asemenea, în forța de muncă, oferind un număr considerabil de oportunități de angajare la nivel înalt, pentru tehnicieni calificați, ingineri proiectanți, specialiști în logistică și supply-chain și cu aptitudini mecanice și electronice.

„Investiția în resursa umană va permite companiei Combilift să își îndeplinească planurile ambițioase de dezvoltare”, spune Martin McVicar, Managing Director Combilift. „Am angajat încă 230 de persoane de când ne-am anunțat planurile pentru construcția acestei fabrici, în 2015.”

De asemenea, primul ministru al Irlandei a anunțat, în cadrul ceremoniei de deschidere, că vor mai urma încă 200 de locuri de muncă, în următorii 3 ani, o dată cu extinderea capacității de producție a fabricii.

Noul sediu central și noua unitate de producție Combilift au primit certificare internațională pentru calitate, ISO 9001, ISO 14001 pentru managementul mediului și OHSAS 18001 pentru medicina și siguranța muncii.

Customizare… de serie

Combilift construiește produse customizate, concepute să se potrivească necesităților clienților săi. Martin McVicar atribuie creșterea impresionantă a companiei principiului de producție în serie a unor produse croite pe măsura clientului. „Fabricanții de stivuitoare care oferă echipamente customizate produc, în general, în volume mici, dar Combilift stabilește un reper, prin producția de masă a unor vehicule speciale, ceea ce rezultă într-un avantaj strategic (…). Evoluăm alături de clienții noștri, fabricând noi produse, în fiecare an.”

Combilift oferă, de asemenea, clienților săi, un serviciu gratuit de proiectare a depozitului, Combi-Connect, care permite studierea beneficiilor echipamentelor Combilift. Inginerii companiei proiectează, planifică și produc soluții, în mod proactiv, în colaborare cu clienții, oferindu-le analize ale fluxurilor de materiale și animații 3D, pentru vizualizarea potențialului și a necesarului. „Combilift lucrează în colaborare strânsă cu clienții și dealerii noștri, pentru a identifica soluții care să se potrivească în cel mai bun mod nevoilor lor specifice. Combilift investește 7% din cifra sa anuală de afaceri în Cercetare și Dezvoltare, pentru a îmbunătăți capacitatea de customizare”, a subliniat Martin McVicar.

20 de ani de inovație

Fodată, în 1998, de către Martin McVicar, Managing Director, și Robert Moffett, director tehnic, Combilift și-a pus „semnătura” pe primul motostivuitor multidirecțional din lume cu tracțiune integrală. În primul an de activitate, Combilift a produs 18 unități, dintre care 17 au fost exportate. În ultimii 5 ani, compania și-a dezvoltat extrem de rapid volumul, având, acum nu mai puțin de 40.000 unități în operare în peste 85 de țări.

Combilift s-a concentrat întotdeauna pe segmente de nișă și are un istoric demonstrat de a lansa unul sau două noi produse în fiecare an. În primii zece ani, s-a concentrat pe sectorul de manipulare a materialelor cu lungimi mari. Între 2008 și 2018, Combilift și-a diversificat gama de produse prin dezvoltarea unor echipamente inovative, printre care se numără vehiculul articulat Aisle Master și Combi-SC (Straddle Carrier). De asemenea, compania a intrat pe piața transpaletelor, prin introducerea, în ultimii 5 ani, a unor modele unice (Combi-WR și Combi-CS), echipate cu un braț de operare multi-pozițional.

De altfel, Combilift observă, în prezent, o cerere în creștere pentru transpalete care pot fi operate în siguranță, în contextul în care clienți sau angajați se află în imediata apropiere (cum este cazul, de exemplu, al marilor centre de retail în bricolaj, unde clientul își colectează singur materialele din depozit). Pentru acoperirea acestor necesități, Combilift anunță lansarea modelului Combi-PPT – vehicul cu o capacitate extinsă de ridicare și despre care puteți citi mai multe detalii în numărul următor al revistei noastre.

Raluca MIHĂILESCU

Monaghan, Irlanda

raluca.mihailescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.