Cu balonul, la marginea Spațiului

Space Perspective, o companie ce studiază posibilitățile pentru zborul oamenilor în spațiul cosmic, a anunțat, recent, că plănuiește să transporte pasageri și încărcături de cercetare către „granițele” Spațiului, prin intermediul Spaceship Neptune, un balon de înaltă performanță, echipat cu o capsulă presurizată. Conform unui comunicat al companiei, Space Perspective plănuiește să realizeze lansări de la Centrul Spațial Kennedy al NASA, din Florida (SUA), primul zbor de test fără echipaj fiind programat pentru prima parte a anului 2021.

Compania a realizat un studiu extensiv de piață la nivel internațional și a proiectat un nou tip de balon, pe baza a peste 50 de ani de experiență. Spaceship Neptune a fost dezvoltat pentru un grad maxim de siguranță, accesibilitate și emisii aproape zero. Balonul are lungimea unui stadion de fotbal, iar capsula presurizată este confortabilă și spațioasă.

Turism și educație spațială

Condus de către un pilot, Neptune poate adăposti până la opt pasageri, numiți „exploratori”, într-o călătorie de șase ore, până la marginea spațiului și înapoi, până acolo unde au fost numai 20 de oameni până acum.

Balonul va transporta oameni și echipamente de cercetare, în cadrul unei ascensiuni line, până la la 99% deasupra atmosferei Pământului, la o altitudine de 30.500 m, unde navighează deasupra planetei pentru încă două ore, pentru a le permite pasagerilor să-și împărtășească experiența prin social media, sau cu ceilalți exploratori. Apoi, Neptune efectuează o coborâre de două ore și capsula amerizează, pasagerii, capsula și balonul fiind preluați de o ambarcațiune.

Știința și educația sunt, la rândul lor, valori de bază ale misiunii Space Perspective, compania lucrând cu cercetători, profesori și studenți din cadrul unor instituții academice și organizații. Astfel, Neptune se potrivește intereselor de cercetare din domeniile:

  • științelor atmosferice, care pot face lumină în privința climei
  • astrofizicii, pentru înțelegerea universului
  • astrobiologiei, pentru explorarea limitelor vieții pe planetă și nu numai.

Acces pentru toți

Space for Humanity, o organizație non-profit, a selectat Space Perspective ca partener pentru Programul pentru Cetățeni Astronauți și pentru cercetări științifice.

Space for Humanity cultivă o mișcare pentru a extinde accesul la spațiul cosmic pentru toată specia umană, iar acest parteneriat reprezintă un mare pas înainte pentru ca acest lucru să fie realizabil.

Space Perspective a semnat un acord de închiriere cu Space Florida, autoritatea statală de dezvoltare aerospațială, pentru a-și poziționa primul Centru Operațional la Facilitatea de Lansare și Aterizare (LLF) de la Centrul Spațial Kennedy (KSC). Space Florida operează și administrează LLF și facilitățile auxiliare în cadrului unei înțelegeri pe 30 de ani cu NASA.

În afară de KSC, Space Perspective va lansa și de la Cecil Spaceport din Florida și intenționează să aibă, pe viitor, mai multe locații de lansare în întreaga lume.

Raluca MIHĂILESCU

raluca.mihailescu@ziuacargo.ro

foto: Space Perspective Inc.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.