DELAMODE ROMANIA – Grupaj inclusiv catre Danemarca

Linii noi. Sisteme IT mai competitive. Mai multe variante pentru clienti. Delamode este o expresie a faptului ca daca dispui de know-how si de o baza de dezvoltare poti sa cresti stacheta pe piata de grupaj… unul dintre putinele segmente aflate astazi in crestere.

Delamode Romania a lansat anul acesta linii noi de grupaj catre Danemarca si Turcia, incheind, de asemenea, un nou parteneriat pentru Olanda si Belgia. Acestea se adauga liniilor regulate catre Bulgaria, Moldova, Ungaria, Italia, Austria, Germania, Marea Britanie sau Spania. „Piata de grupaj creste in Europa continuu in ultimii trei ani, iar in aceste conditii noi am reusit sa ne dezvoltam. Am lansat linii noi de grupaj. Mergem, de exemplu, catre Turcia de doua ori pe saptamana, iar catre Danemarca de doua sau chiar trei ori saptamanal“, a afirmat Danor Ionescu, CEO Central & Eastern Europe Delamode Group. De altfel, Delamode a abordat Turcia in mod traditional pe segmentul de transport textile, unde compania este specializata, dezvoltarea pe segmentul de grupaj realizandu-se cu ajutorul unui partener autohton nou. „Avem o solutie stabila pe Turcia si am inceput sa vindem activ acest serviciu. Cred ca aceasta piata va continua sa creasca sanatos“, a apreciat reprezentantul Delamode.

Un sistem IT nou, mai performant

Delamode Romania a investit anul acesta intr-un nou ERP, care include un modul TMS si o functie track & trace. „Noul sistem este mai bine adaptat cerintelor noastre si modului in care operam liniile de grupaj si distributie“, a aratat Danor Ionescu, mentionand ca multi dintre clientii europeni au fost atrasi de sistemul foarte bun de distributie de care dispune firma la nivel national, tinand cont ca prin intermediul Pall-Ex, al carui membru este, si prin cele 7 hub-uri proprii Delamode poate asigura livrari in 24 de ore in orice punct din tara. Delamode detine huburi in Oradea, Timisoara, Sibiu, Bacau, Constanta, Bucuresti si Otopeni. Danor Ionescu a tinut sa sublinieze ca, prin intermediul functiei track & trace, clientii pot urmari online marfurile pe parcursul international, in aceeasi maniera in care sunt urmarite la nivel national. De asemenea, Delamode a investit in WMS. „Dispunem acum de un sistem foarte puternic si versatil cu secvente de picking“, a precizat Danor Ionescu. Totul este scanat pe baza de cod de bare, WMS-ul comunicand cu ERP-ul si cu TMS-ul. Astfel, notificarile de la nivel international vin prin ERP si ajung direct in TMS, care notifica WMS-ul cand si cata marfa ajunge in depozit. Ulterior, marfa este pregatita si alocata de WMS catre zonele de distributie. „Noi am avut in 2012 un obiectiv de crestere de aproximativ 8%, pe care l-am depasit, atingand o majorare de 10%, fata de anul trecut. A fost un an in care am imbunatatit serviciile, prin softurile pe care le-am implementat, prin linii noi de grupaj si parteneriate“, a concluzionat Danor Ionescu.

Danor Ionescu, CEO Central & Eastern Europe Delamode Group:

„La grupaj aducem valoare prin plecari regulate, transport de marfa de diferite dimensiuni, diferite tipuri, frecventa, timpi de tranzit scurti, calitate in serviciu. Incercam sa loializam clientii prin imbunatatirea continua a acestor servicii.“

Delamode este o firma britanica la origine, dar s-a plasat pe piata ca un specialist pe Europa Centrala si de Est. Compania este reprezentata in Romania, Bulgaria, Ungaria, Moldova, Serbia, Lituania si Estonia, plasandu-se in mintea consumatorului si a clientilor ca un specialist. Reusim sa unim Vestul cu Estul Europei pentru ca avem parteneri in toate tarile din Vestul Europei, companii avand culturi similare, foarte flexibile si dedicate clientului.“

Parteneriat CHEP – Delamode

Cel mai mare specialist in pooling pentru containere si paleti reutilizabili, Chep, a incheiat in acest an un acord de cooperare cu Delamode pentru depozitarea si distributia in Romania a containerelor pentru industria auto. Punctul central al parteneriatului este depozitul Delamode de la Sibiu, unde se manipuleaza lunar, intre 60 si 70 de camioane cu containere mici pentru industria auto, livrate prin reteaua CHEP.

Meda BORCESCU

meda.borcescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.