DENIS SPEDITION: Performanță în fiecare kilometru

Denis Spedition se remarcă printr-o atenție deosebită asupra fiecărui detaliu, pentru fiecare kilometru parcurs și pentru fiecare minut. Siguranță, eficiență, igienă, punctualitate, grijă pentru client, toate acestea sunt principii de la care compania nu face niciun compromis.

Florin Tudose, administrator Denis Spedition: „Vom continua și în următoarea perioadă această creștere lentă, dar sănătoasă. Avem în plan ca, în luna noiembrie, să comandăm și al douăzecilea camion, care să vină la sfârșitul lunii ianuarie. Va fi un camion-emblemă, de culoare verde, pentru a atrage atenția asupra rolului protecției mediului în activitatea noastră, cu un motor de 500 CP. Eu și echipa mea sperăm ca, în 2018, Denis Spedition să ajungă la o flotă de 25 de camioane.”

Companie specializată în transport frigorific internațional, Denis Spedition deține, în prezent, 23 de șoferi și 17 camioane. „De la începutul anului și până acum, Denis Spedition a mai făcut încă un pas, calculat, așa cum a făcut-o încă de la începuturile firmei, prin achiziționarea a trei camioane noi. Este vorba despre o creștere lentă, dar sănătoasă, bazată pe suplimentarea curselor clienților noștri”, precizează Florin Tudose, administratorul Denis Spedition.

El consideră că este extrem de important să simți necesitățile clienților, chiar fără ca aceștia să le exprime direct. „Trebuie să îți surprinzi în permanență clienții, să le vii în întâmpinare, să îi ajuți, simplificându-le activitatea. Noi le garantăm că marfa le va ajunge întotdeauna la timp și le-am oferit acces la sistemul nostru de monitorizare a flotei, de unde pot să afle în orice clipă unde se află”, a subliniat Florin Tudose

Organizare pentru eficientizare

Grija pentru fiecare detaliu se reflectă și în noul mod de organizare a companiei, în curs de implementare. În prezent, se pune la punct un departament de relații cu clienții, care va lucra direct cu managerul de transport, aflat în permanentă legătură cu șoferii.

Tot din inițiativa de organizare mai eficientă a activității firmei face parte și faptul că există doi conducători auto, care sunt în permanență la dispoziția managerului de transport, pentru a încărca și a descărca vehiculele, lă- sând, astfel, mai multă libertate titularilor de cursă lungă.

Punctualitatea acestor șoferi de rezervă este, la rândul ei, extrem de importantă. „Suntem atenți la fiecare minut și la fiecare kilometru. Am ales să avem camioane cu diferite motorizări, pentru că sunt anumite rute pe care ai nevoie de mai multă putere. Cu un motor normal, urci relieful inclinat cu 40-50 km/h, cu unul mai mare – cu 80 km/h. Diferența de consum este nesemnificativă, față de avantajele pe care ni le aduce și pentru activitatea pe care o realizează un astfel de camion. Prin utilizarea acestuia, se câștigă aproximativ 9 curse pe an. În prezent, «jonglăm» cu motoare de 410, 450 și 500 CP, putând fi capabili să abordăm orice tip de cursă, în orice moment”, a arătat administratorul Denis Spedition.

Fără probleme în a găsi șoferi

Un alt punct forte al companiei Denis Spedition este personalul, șoferi dedicați și foarte bine pregătiți. La angajare, primul interviu al candidatului este cu managerul de transport, iar al doilea cu administratorul companiei.

Dacă este acceptat, șoferul trebuie să urmeze un curs, la producătorul de vehicule, unde nu trebuie să primească o notă mai mică de 8 pentru a fi, în final, angajat.

„Trebuie să fie capabil și să gândească, nu numai să conducă vehiculul. Prefer să fie de nota 8 la condus și să îl facem de 10, dar să dea dovadă de omenie, corectitudine, să fie un om curat.” Șoferii apreciază faptul că ajung cu regularitate acasă, la interval de șapte sau zece zile, precum și noul plan organizatoric, cu șoferi de rezervă, care se ocupă de încărcări și descărcări. Iar semnalele pe care le trimit colegilor din breaslă sunt foarte bune, generând multe solicitări de angajare. „Din regulile pe care le-am impus, au rezultat lucruri bune, care au ecou pe piață, iar acestea atrag oameni buni. Șoferii de frigorifice sunt elita transporturilor, cei de care depinde hrana fiecăruia dintre noi”, subliniază Florin Tudose.

Raluca MIHĂILESCU

raluca.mihailescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.