Dezvoltatorul ceh CTP, în continuă extindere

Parcul logistic Cefin Arad, cu o suprafață de 93.000 mp, este în curs de a fi inclus în portofoliul CTP, dezvoltator din Republica Cehă, aflat în continuă extindere în România, sub denumirea de CTPark Arad.

La ceremonia de preluare a parcului logistic au fost prezenți Gheorghe Falcă, Primarul Aradului (stânga), și Remon Vos, Director General Executiv al CTP.

Cehii de la CTP reprezintă cel de-al patrulea mare dezvoltator industrial din Europa şi continuă să vizeze noi oportunități de afaceri în afara pieței de origine din Republica Cehă, România fiind considerată următoarea piață cheie pentru extinderea la nivel mondial a Rețelei CTPark.

CTPark Arad, localizare ideală în vestul României

Noul parc va oferi proprietatea premium de clasă A sub semnătura companiei și unități disponibile de la 1.000 mp, cu posibilitatea de extindere a terenurilor neexploatate. Parcul este adecvat în special companiilor de producție și logistică, cu precădere celor care caută să profite de soluțiile plug & play (conectare și folosire) ale serviciilor complete oferite de CTP. Un mare avantaj este reprezentat de amplasarea parcului, aflat la marginea Aradului, lângă autostrada A1 şi DN 69 Arad – Timişoara.

Aeroportul Internațional Arad, care are cel mai mare și mai modern terminal de mărfuri din vestul României, se află la doar 4 km vest de centrul orașului Arad și este conectat direct la varianta de ocolire de vest a Aradului, care face parte din autostrada A1.

Fluxul intens Arad-Timișoara este generat de investitori implicați în producție și logistică, precum Continental, Flextronics, Procter & Gamble, Linde Group, Draxlmaier Group sau FM Logistic, datorită localizării sale ideale în vestul României pe rutele de transport importante care leagă Europa Centrală și de Sud-Est. Printre actualii chiriași ai parcului se numără deja jucători importanţi prezenţi pe piaţa românească, precum Gebrüder Weiss, Schenker și Gefco.

Investiţii de 15 milioane euro în 2015

Oficiali ai CTP au afirmat, cu ocazia evenimentului de anunţare a tranzacţiei, că investiţia de la Arad va ajunge până la 15 milioane de euro în 2015, existând planuri de achiziţie a unor noi terenuri în zonă. Totodată, CTP continuă să se extindă în România, dezvoltatorul finalizând recent predarea unei proprietăți de 4.000 mp pentru clientul Fränkische, existent în CTPark Turda.

CTP este un dezvoltator și administrator de imobile comerciale cu servicii complete, cu sediul în Republica Cehă, specializat în livrarea și administrarea parcurilor de afaceri de înaltă tehnologie construite la comandă pentru companiile principale internaționale și naționale, care fac investiții strategice în operațiuni noi sau extinse în Europa Centrală.

CTP este proprietarul rețelei CTPark, cel mai mare sistem integrat de parcuri de afaceri premium din Europa Centrală, cu peste 2,5 milioane de metri pătrați de proprietăți de clasa A în peste 40 de amplasamente strategice. CTP deține, de asemenea, o serie de proiecte de birouri independente, inclusiv Spielberk Office Centre din Brno și IQ Ostrava.

Remon Vos, Director General Executiv al CTP:

„România este o piață importantă de creștere pentru CTP și credem că este momentul potrivit pentru a extinde rețeaua CTPark în regiune. Peste 37.000 de oameni sunt angajați în parcurile noastre numai în Cehia, deci intrarea în România a CTP poate fi văzută ca un factor cheie pentru scăderea ratei șomajului în orașele și regiunile în care ne-am localizat parcurile. 400 de companii internaționale apelează la Rețeaua CTPark de acasă și știu că multe dintre aceste companii caută în mod activ oportunități în România“.

Alexandru STOIAN

alexandru.stoian@ziuacargo.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.