EDIȚIA 2022 IAA TRANSPORTATION

Nume nou, slogan nou, concept nou – peste 1.400 de expozanți din 42 de țări, sub sloganul „Oameni și bunuri în mișcare” – cele mai recente inovații, chiar la fața locului.

Expoziția de anul acesta se desfășoară la Hanovra, în perioada 20-25 septembrie. Cea mai mare platformă de transport și logistică din lume repornește cu un nou concept inovator, după pauză cauzată de pandemie. Cunoscut anterior sub numele de IAA Commercial Vehicles, care se concentra pe vehiculele comerciale ușoare și grele, noul concept acoperă întregul spectru de transport și logistică.

Jürgen Mindel, CEO-ul VDA, este extrem de mulțumit de nivelul de interes manifestat față de IAA Transportation: „Noul concept a primit un răspuns extrem de pozitiv. Toate halele sunt complet ocupate. Am înregistrat un număr mai mare de expozanți și parteneri decât în anii precedenți. Peste 1.400 de expozanți din 42 de țări își prezintă inovațiile și conceptele. Printre aceștia se numără producători internaționali și naționali, precum și furnizori, furnizori de infrastructură, producători de autobuze, companii de tehnologie, start-upuri și, pentru prima dată, producătorii de biciclete cargo. Și expozanții de remorci, semiremorci de camioane și constructorii de suprastructuri, precum și furnizorii sunt, prin urmare, în mod tradițional, puternic reprezentați, din nou, formând de departe cele mai mari grupuri de expozanți. În acest an, avem peste 260 de expozanți de remorci și caroserii speciale și aproape 600 de furnizori.”

„IAA Transportation se desfășoară într-un mediu economic extrem de provocator”, a subliniat Hildegard Müller, președintele VDA, iar prognoza pentru piețele internaționale de vehicule utilitare a fost ajustată în consecință: „Având în vedere situația economică tensionată actuală și nivelul ridicat de incertitudine, ne așteptăm doar la o creștere ușoară, de 5%, pe piața europeană de vehicule utilitare grele, în acest an. A trebuit să ne reducem prognoza de la +5% la +2%, pentru piața comercială din SUA. De asemenea, am redus, recent, prognoza pentru 2022, pentru vehiculele grele din China, piața vehiculelor comerciale vamale, de la -20% la -35%”.

„Companiile, care nu sunt descurajate de acest lucru, continuă să investească și să inoveze cu angajament și determinare, pentru a realiza sisteme de transport digitale și neutre din punct de vedere climatic. Întreaga industrie va arăta cât de mult succes are, deja, la IAA – și că stabilește standarde globale cu soluțiile sale. Noul concept va permite IAA să se concentreze pe inovațiile și tendințele implementate de-a lungul drumului către logistica neutră din punct de vedere climatic – și, de asemenea, va permite vizitatorilor să înțeleagă, să exploreze și să vadă de aproape aceste evoluții”, a spus președintele VDA.

Hildegard Müller, președintele VDA: „IAA TRANSPORTATION aduce în centrul atenției publice o ramură a industriei fără de care viața de zi cu zi nu ar funcționa: vehiculele comerciale – fie ele mici sau mari – sunt piloni esențiali pentru o economie funcțională – atât pentru transport, cât și pentru logistică. Soluțiile inovatoare și durabile ale industriei aduc, deja, o contribuție enormă la protecția climei. Acestea includ autobuzele, care vor fi în centrul atenției la IAA. din acest an. Abia așteptăm să prezentăm multe dintre inovațiile fascinante ale industriei și produsele noi impresionante, la acest IAA.”

IAA TRANSPORTATION 2022, pe scurt

  • Pot fi testate un total de 22 de vehicule comerciale grele și 39 de vehicule ușoare, la IAA Test Drives. Testarea este efectuată într-o manieră neutră din punct de vedere climatic: aproape 50 dintre vehicule sunt alimentate alternativ: aproximativ 90% dintre ele sunt pur electrice și 10% sunt alimentate de o pilă de combustibil. Vehiculele rămase folosesc motorină regenerabilă. O pistă de testare este disponibilă perimetrul expoziției pentru drive-test.
  • Demonstrații live ale celei mai recente infrastructuri de reîncărcare vor avea loc la Plug & Play Campus. Aici, expozanții test drive își pot reîncărcă vehiculele folosind exclusiv energie electrică verde 100%. O stație de alimentare cu hidrogen, unde vehiculele de testare se pot umple cu hidrogen verde, completează oferta.
  • Soluțiile inovatoare pentru transportul pe ultimul kilometru sunt mai solicitate decât oricând. Expozanții își prezintă inovațiile și tendințele către o logistică eficientă și neutră din punct de vedere climatic, în IAA Last Mile Area, zonă special pregătită. De la biciclete e-cargo sau roboți de livrare, până la furgonete electrice și concepte din platformele Internet-of-Things sau SaaS.
  • Bicicletele cargo sunt vehiculele de transport ideale pentru a le folosi pentru livrările de pe ultimul kilometru (last-mile delivery). Despre asta este vorba în zona IAA Cargo Bike Parcours. Vizitatorii pot testa cele mai noi modele de astfel de biciclete, în condiții reale, în zona exterioară din nordul halei 26 – cu simulări de borduri, pante, rampe și teren denivelat.
  • Participanții au produse, soluții inovatoare și servicii prezentate de până la opt expozanți în cadrul Tururilor Ghidate. Ei pot alege dintre teme speciale, de autobuze, camioane, infrastructură și urbane.
  • 68 de companii tinere, noi, inovatoare și creative din 14 țări prezintă soluțiile de transport și logistică pentru transportul fără emisii și eficient de mâine, în IAA Start-ups Area.
  • Conferința IAA și zilele tematice: Conferința de la IAA TRANSPORTATION din acest an oferă un impuls pentru aspectele durabile, sociale, tehnice, economice și politice privind transportul global. Liderii de opinie internaționali din toate sectoarele relevante discută despre provocările actuale și prezintă soluțiile și viziunile pentru transportul global și regional în viitor. O altă parte importantă a noului concept o reprezintă cele patru zile tematice care au loc ca parte a Conferinței IAA. Speakeri naționali și internaționali discută, analizează și prezintă subiecte și tendințe actuale din sectoarele logisticii, comerțului, infrastructurii și transportului municipal, în formate precum keynotes, discuții sau conversații care vor se desfășoară doar cu un cerc restrâns de participanți. Pentru prima dată, IAA TRANSPORTATION cooperează cu asociați și parteneri de top din industrie, care își vor prezintă zilele tematice relevante ca parte a acestui parteneriat.
  • Ceremoniile de premiere au avut loc în ziua presei, 19 septembrie. „Stars of the Year”. „Truck of the Year”, „Bus of the Year” și „Van of the Year” au fost onorate. S-au mai acordat „Truck Innovation Award” (Premiul pentru inovație în domeniul camioanelor). Premiile au fost prezentate de un juriu european format din experți, toți independenți de IAA. Totodată, cei trec pragul expoziției au parte de o nouă premieră joi, 22 septembrie: Premiul „Cargo bike of the Year” (Bicicleta cargo a Anului) va fi acordat pentru prima dată. Ceremonia de premiere va avea loc ca parte a proiectului IAA de cooperare cu „Asociația Cycle Logistics”.

Alexandru STOIAN

alexandru.stoian@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.