Editie limitata Setra

Cu ocazia aniversarii a 60 de ani de existenta, a fost lansata o editie aniversara de autocare Setra. Modelul a fost prezentat si in Romania.

Intotdeauna merita sa ur­ma­resti editiile speciale lansate de diferiti producatori de au­tocare. Sunt mo­men­tele in care acestia imbina intr-un mod inovativ ele­mentele con­structive pe care le au la dis­po­zi­tie si, uneori, chiar lanseaza noi tendinte.

Scaune decalate pentru cresterea confortului

Editia limitata Setra 60 de ani a pus accent pe functionalitate, con­centrandu-se totodata pe cres­terea confortului pasagerilor.

Autocarele apartinand acestei edi­tii au fost echipate cu noua ge­ne­­ratie de scaune. Astfel, manerele se actio­nea­za mai usor, iar ma­su­tele au pro­tec­tie antirupere – in cazul in care sunt apasate cu o for­ta prea mare, se dau peste cap, evi­tandu se astfel ruperea.

Pentru a creste confortul, scau­nele sunt decalate. Astfel, cel de la fereastra este mai retras, asi­gurand in acest mod mai mult spa­tiu pentru pasageri, care nu mai stau pe aceeasi linie, si, toto­da­ta, se imbunatateste vizi­bi­li­ta­tea la geam a pasagerului dinspre culoar.

Suportul lateral al scaunului a fost coborat pana la nivelul sezu­tu­lui, eliminand un factor de dis­con­fort, mai ales in cazul calato­ri­ilor lungi. De asemenea, riscurile ca acesta sa fie rupt scad sem­nificativ.

Geamurile fumurii au o protec­tie imbunatatita din punct de ve­dere termic si un efect vizual inte­resant. Practic, din afara nu se vede inauntru. Sistemul de ven­ti­latie a fost imbunatatit, iar siste­mul video este compus din doua monitoare de 19′ cu rabatare elec­trica. Un aspect nou il constituie si scaunul dublu pentru ghid, ce dispune de rabatare electrica.

In ceea ce priveste postul de con­du­cere, nu au fost aduse modi­ficari, eleganta si confortul oferite soferului fiind la un nivel foarte ridicat. Un factor important in acest sens il reprezinta cutia de viteze cu opt trepte si schim­bare automata PowerShift, pro­iec­tata special pentru autocare.

In ceea ce priveste dotarile pentru cresterea sigurantei, amin­tim sistemul ESP, retarder, sistem de detectare incendiu la motor.

Fisa tehnica

Setra TopClass S 415 HD

Editie omagiala 60 de ani

Dimensiuni (lungime/latime/inaltime): 12.200/2.550/3.750 mm

Motor: Mercedes-Benz OM 457 LA EURO 5

Putere maxima: 428 CP

Transmisie: automata cu 8 trepte PowerShift

Capacitate: 49 locuri

Dotari: inchidere centralizata cu telecomanda, parbriz incalzit electric, scaun sofer pneumatic, toaleta, minibucatarie, frigider, sistem audio-video, sonorizare stereo la fiecare scaun dublu, mufa USB cu posibilitate conectare I-Pod.

Radu BORCESCU

radu.borcescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.