ELA Awards 2017: Noii campioni europeni în logistică

ELA, o federație care include 30 de organizații naționale din domeniul logisticii din întreaga Europă, premiază, în fiecare an, cel mai inovator proiect din logistică și supply-chain, personalitatea anului din domeniu și cea mai interesantă prezentare din rândul proiectelor înscrise în competiție.

Concursul, adeseori descris ca Liga Campionilor din domeniul Managementului Logistic și de Supply-Chain, este disputat de către proiectele câștigătoare de trofee în competițiile naționale. În cadrul acestei ediții, juriul ELA a selectat inițiativa care poartă „semnătura” companiilor AGCO și 4flow, o întreprindere agricolă și partenerul său 4PL. În ultima parte a anului trecut, proiectul a câștigat premiul german pentru managementului supply-chain-ului, acordat de către organizația BVL.

Medalia de aur din domeniul logisticii, acordată de către ELA, subliniază dedicația AGCO nu numai pentru a oferi produse de top, ci și de a sprijini aceste produse prin intermediul celor mai bune și inovative procese. De asemenea, demonstrează faptul că unirea forțelor reprezintă un factor cheie în succesul pe piețele din ziua de astăzi.

Inițiativa AGCO Smart Logistics constă în construcția unor procese inovative și colaborative, în cadrul unui sistem IT de management al supply-chain-ului. O echipă dedicată din partea 4flow vine în sprijinul AGCO cu planificarea continuă, managementul și optimizarea rețelelor de inbound din Europa, precum și cu monitorizarea costurilor și raportarea. Abordarea are la bază principiul de combinare a unui sistem inteligent de management al transporturilor, a unui proces de dezvoltare standardizată a furnizorilor, precum și a managementului de risc în cadrul unei soluții IT pe cloud.

Această abordare inovativă utilizează algoritme inteligente, care optimizează în mod dinamic cerințele din rețea, inclusiv capacitățile, cerințele de expediție ale furnizorilor, lead-times, precum și monitorizează o gamă largă de factori geo-politici, meteorologici și economici, în timp real pentru a optimiza fluxul de materiale.

Profesionistul anului

Personalitatea anului din domeniul logisticii, desemnată de ELA, este Josh Start, șeful Centrului Logistic Colnbrook, Wilson James Ltd, Marea Britanie. Începându-și cariera în domeniul militar, Josh a devenit trainer logistic pentru armata afgană, după care s-a alăturat companiei Wilson James, în calitate de consultant.

Compania își caracterizează operațiunile de integrator logistic la Heathrow ca fiind „complicate”, cu acționari exigenți, cerințe în schimbare permanentă și niveluri ridicate de activitate. După reînnoirea contractului, clientul a insistat ca Josh să devină Manager de Operațiuni. De atunci și până în prezent, a devenit expert în logistica aeroportuară, aducând numeroase inovații. Josh este respectat pentru abilitățile sale de conducere și pentru stilul său de comunicare, care sunt dublate de o cunoaștere excelentă a sistemelor.

Prezentarea anului

Proaspăt câștigător al Premiului Belgian pentru Supply-Chain 2016, proiectul Vi-P al Bridgestone/bluecrux a fost selectat ca unul dintre cei șase finaliști pentru Proiectul Anului ELA, dar a reușit să-și adjudece doar distincția pentru cea mai interesantă prezentare, acordată de către public.

Vi-P este prescurtarea „Visibility Project”, dar și pentru „Very Important Project” și a fost lansat în 2013, pentru a crește atât vizibilitatea, cât și fiabilitatea supply-chain-ului „end-to-end”. Acesta a reprezentat unul dintre proiectele tactice cheie de la Bridgestone Europe, înscriindu-se în strategia companiei de îmbunătățire a satisfacției clienților, în același timp cu reducerea costurilor.

Raluca MIHĂILESCU

raluca.mihailescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.