ELMAS – LINDE MATERIAL HANDLING 20 de ani de parteneriat

În 1996, compania Elmas a devenit dealer autorizat Linde în România. În toată perioada scursă din acest moment, compania a dezvoltat în permanență linia de business, ajungând să ofere astăzi pachet complet de produse și servicii premium, ca răspuns al cerințelor din piață. 

Pentru a marca cei 20 de ani de parteneriat, la sediul Elmas din Brașov, a fost organizat un eveniment la care au participat cei doi artizani principali ai acestui proiect, Marton Geza Roth, director general al Elmas, și Marton Geza Jr., director executiv al companiei. Aceștia l-au avut ca oaspete pe Martin Walther, Area Manager South&South East Europe pentru Linde Material Handling.

Linie de upcycling

Evenimentul a marcat, de asemenea, inaugurarea unei linii proprii de upcycling stivuitoare, ca urmare a unei investiții de 700.000 euro, fiind create, astfel, 10 noi locuri de muncă. Conceptul inovativ de upcycling stivuitoare este lansat în premieră pe piața industrială din România și are la bază reintroducerea în circuitul economic, în urma recondiționării, reciclării, testării și verificărilor tehnice efectuate, a echipamentelor considerate deșeu, fapt ce conduce la obținerea unui produs la fel de fiabil și performant ca unul nou.

Acest proces de upcycling conduce la o economie de resurse și materii prime, având un impact pozitiv asupra mediului înconjurător. Prin deschiderea noii linii de upcycling stivuitoare, Elmas își lărgește gama de produse din domeniul instalațiilor de ridicat, oferind accesul la echipamente și servicii de calitate.

Implicare

Compania brașoveană are și responsabilitate socială, acordând o atenție sporită tinerei generații. Participă la multiple proiecte și programe sociale, se află printre fondatorii școlii profesionale Kronstadt, prima care a adoptat învățământul dual german în România, dar este în parteneriat și cu alte școli sau universități ce formează tineri pentru piața de muncă și pentru viață.

Cine este Elmas? 

Înființată în 1990 și având capital 100% românesc, compania Elmas are 4 linii de business. Stivuitoare, macarale industriale/structuri metalice, ascensoare/sisteme de parcare și utilaje forestiere. În acest moment, compania are în structura sa 320 de angajați, activitatea principală fiind reprezentată de fabricarea echipamentelor de ridicat și manipulat.

Sediul central al societății este în Brașov, spațiile de producție, depozitare, reparaţii, laborator și cel administrativ întinzându-se pe o suprafață de 70.000 de mp. O gamă importantă din produsele comercializate de către Elmas sunt disponibile și online, în platforma proprie de e-commerce – 1234.ro.

Marton Geza Roth, director general și acționar majoritar Elmas SRL: „Acum 20 de ani, un tânăr inginer de la Linde căuta o firmă cu care să colaboreze în România. Noi lucram în domeniul ascensoarelor, dar acea persoană a dorit să ne întâlnim pentru a-mi prezenta stivuitoarele Linde. A încercat să mă convingă să devenim reprezentanţii Linde în România, dar eu am fost circumspect. Totuşi, peste noapte, am luat decizia de a lucra cu cei de la Linde, chiar dacă, în acel moment, nu aveam mecanici care să facă servisarea stivuitoarelor. Timpul a demonstrat că am luat decizia potrivită.”

Marton Geza Jr., director executiv Elmas SRL: „La debutul colaborării cu Linde, în 1996, erau doar trei persoane dedicate segmentului stivuitoarelor. Doi erau mecanici pentru servisarea stivuitoarelor, iar eu eram cel de-al treilea, ocupându-mă de partea de vânzări. Unul dintre mecanici încă lucrează pentru Elmas și acum, în timp ce al doilea lucrează pentru Linde, în Germania. Acum, la 20 de ani distanță, echipa noastră s-a mărit de peste 20 de ori. Deși, la nivel internațional, Linde reprezenta o firmă de top, în România și-au făcut loc cu greu, din cauza situației generale. În anii ’90, companiile erau mici și mijlocii, cu bugete restrânse, multinaționalele nu ajunseseră încă și mediul economic era dificil. A urmat o perioadă lungă de specializări și training-uri, interne și internaționale, apoi nenumărate vizite la potențiali clienți. Am încercat mereu să ne adaptăm la cerințele pieței și să anticipăm trendul, făcând investiții.”

Martin Walther, Area Manager South&South East Europe Linde Material Handling: „Elmas are o cultură organizaţională senzaţională, iar modul în care patronatul interacţionează cu angajaţii este exemplar. În plus, foarte important pentru clienţii noştri este că aţi pus segmentul de service pe primul loc, echipa fiind instruită, în acest sens, atât în România, cât şi în Germania. Ne-am dat seama, în aceşti ani, de când cooperăm, că putem avea încredere unii în ceilalţi, iar parteneriatul pe care l-am clădit s-a dovedit un succes. Suntem mândri că avem astfel de parteneri!”

Alexandru Stoian

alexandru.stoian@ziuacargo.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.