Energia Never-ending ajunge pe şosele

Acesta este numele noilor anvelope Pirelli pentru camioane, ST:01™ Neverending™ Energy™, produse care au obţinut calificative AA pe noua etichetă EU. Anvelopele sunt deja disponibile la vânzare, caracteristicile lor cheie fiind performanţa de vârf, durabilitatea crescută şi kilometrajul îmbunătăţit.

Noile anvelope Pirelli pentru camioane, ST:01™ Neverending™ Energy™, au fost puse în vânzare de la sfârşitul anului trecut. Performanţele acestor anvelope le-au ridicat în vârful gamei de produse etichetate EU, obţinând calificative AA în ceea ce priveşte rezistenţa la rulare şi aderenţa pe umezeală. Prima dimensiune disponibilă în Europa este 385/65 R 22.5. Gama ST:01™ Neverending™ Energy™ oferă atât siguranţă, cât şi economie energetică (generând totodată şi reducerea emisiilor poluante), menţinând performanţa ridicată în indicatorii de durabilitate şi kilometraj.

Elementele care au făcut aceste lucruri posibile sunt: modelul inovator al benzii de rulare (brevet în curs de acordare); tehnologia compuşilor de tip dublu-strat, având conţinut ridicat de silica (încă un brevet în curs de acordare), care generează mai puţină căldură şi scade rezistenţa la rulare, asigurând rezistenţa crescută la tăieturi şi zgârieturi, dar şi kilometraj mărit; altă inovaţie se referă la geometria flancurilor şi a talonului (spre exemplu, talonul a fost ranforsat, fiind înfăşurat cu o structură metalică). Laboratoarele Pirelli Biccoca reprezintă centrul principal de cercetare şi testare al noilor tehnologii care vor fi utilizate în dezvoltarea modelelor benzii de rulare, proceselor ecologic de producţie, materialelor, pentru a mări siguranţa şoferului şi a micşora consumul de combustibil. Noile ST:01™ Neverending™ Energy™ reprezintă evoluţia naturală în această direcţie, beneficiile în ceea ce priveşte administrarea flotelor fiind semnificative, având în vedere faptul că anvelopele de pe semiremorcă generează 50% din rezistenţa la rulare. Dar asta nu e totul. Calificativul „A“ obţinut pentru clasa de frânare pe umezeală are importanţă fundamentală în ceea ce priveşte anvelopele de pe semiremorcă. Imaginaţi-vă ce s-ar întâmpla dacă anvelopele încetează să funcţioneze la parametri maximi, dacă trebuie să opriţi instant în condiţii de ploaie! Nu este deloc accidental faptul că anvelopele Pirelli pentru semiremorcă au obţinut primele calificative AA, fapt confirmat de Fabio Montanaro, directorul de cercetare şi pre-dezvoltare pentru Pirelli Truck, acesta spunând: „Atât pentru contribuţia pe care semiremorca o are în comparaţie cu întregul vehicul în generarea rezistenţei la rulare şi în consecinţă, în consumul de combustibil, dar şi în ceea ce priveşte siguranţa, având în vedere faptul că semiremorca frânează înaintea cabinei, pentru a ţine camionul sub control pe perioada decelerării. Desigur, lucrăm pentru îmbunătăţirea calificativelor RR şi WG ale anvelopelor de pe celelalte axe.“ Calificativul AA este acordat pentru rezistenţă la rulare şi aderenţă pe umezeală, mărind totodată durata de viaţă a anvelopei.

„Provocarea imensă a fost dezvoltarea în sine a unui astfel de produs, fără să omitem alţi indicatori importanţi care nu fac parte din eticheta EU“, a continuat Fabio Montanaro. „Acest nivel de performanţă nu apare accidental şi nu fără un volum considerabil de muncă. Partea de cercetare de noi materiale şi profiluri a durat mai multe luni. Obiectivul a fost clar, să dezvoltăm produse fiabile, care oferă o performanţă ridicată pe toate fronturile.“ Trebuie amintit faptul că simpla echipare cu anvelopa potrivită nu este suficientă pentru a asigura un condus sigur, eficient din punct de vedere al consumului. Anvelopele trebuie menţinute în condiţii bune. Performanţele şi beneficiile oferite de aceste anvelope necesită gestionarea lor corespunzătoare. Pentru a ajuta administratorii flotelor în această privinţă, Pirelli a conceput o vastă reţea de sisteme şi servicii suport, în primul rând prin Cyber™ Fleet, sistemul care monitorizează presiunea anvelopelor în timp real.

O treaptă de viteză în plus

În comparaţie cu gama anterioară, noile anvelope ST:01™ Neverending™ Energy™ reduc cu 20% rezistenţa la rulare. Aderenţa excelentă pe umezeală a ST:01 a fost menţinută, în timp ce kilometrajul anvelopelor a crescut cu 10%.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.