Essers Romania se dezvolta si in 2011

Desi ultimii doi ani nu au fost usori pentru nimeni, Essers Romania a facut fata cu brio provocarilor si problemelor pe care recesiunea le-a impus companiilor de transport si logistica din tara noastra, consolidandu-si activitatea si punand accentul pe calitatea serviciilor oferite clientilor. Si chiar daca, pentru o vreme, nu toata lumea s-a putut gandi la planuri de viitor prea indraznete, grupul belgian isi propune, pentru acest an, dezvoltari interesante, inclusiv in Romania.

Experienta acumulata de grupul belgian a fost adaptata la specificul pietei romanesti, iar combinatia dintre reteta corecta de operare in depozit si transport aseaza Essers intr-o pozitie de top, unde calitatea face diferenta. „Ne concentram pe a ne face treaba din ce in ce mai bine. Nu vrem sa crestem foarte repede, fara a avea o baza solida. In 10 ani, am crescut de la 17 angajati la aproape 450, de la 15 camioane la aproape 250 in prezent, de la un mic depozit de 5.000 mp, la aproa – pe 60.000-70.000 mp. Am pornit de la un centru in Oradea, iar acum avem depozite si in Bucuresti, Timisoara, Roman si Sibiu“, ne declara, toamna trecuta, Marc Paulissen, Country Manager Romania Groep H. Essers. Grupul dispune in prezent de 350 de soferi romani de camion, dintre care 130 lucreaza in transportul national, iar restul pe plan international. Essers are in Romania 130 de camioane de 40 t, la care se adauga alte 65 de vehicule intre 1,5 si 10 t. Din punctul de vedere al vehiculelor grele, anul trecut, parcul a fost majorat cu 30-35 unitati, in timp ce flota de distributie a crescut de la 40 la 65 de vehicule. Grupul Essers opereaza, de asemenea, trei trenuri pe saptamana din Belgia catre Oradea, insumand 75-80 sau 90 de containere de 40 de picioare. Oradea este folosita ca hub de import nu numai pentru bunurile pentru Romania, ci si pentru Bulgaria, Turcia si Grecia, trenul fiind utilizat ca o conexiune intre Vest si Est. Recunoastere… si planuri de viitor De altfel, recunoasterea calitatii si valorii nu a intarziat sa apara. Anul trecut, Essers Romania a castigat premiul „Best Logistics and Operational Excellence“ pentru proiectul „Sisteme inovative pentru performanta in supply chain“. Dar acest lucru nu inseamna ca nu mai exista aspecte care pot fi imbunatatite sau dezvoltate, ci dimpotriva, obliga compania sa mentina stacheta cel putin la acelasi nivel si chiar sa o ridice la un nivel superior. Specialistii Essers Romania isi propun sa arate clientilor ca au de-a face cu o firma puternica, avand standarde, si ca orice provocare ii face sa devina mai buni in ceea ce fac. Essers Romania a inceput anul cu forte proaspete si cu satisfactia de a castiga doi noi parteneri, alaturi de extinderea serviciilor pentru alti doi parteneri existenti. Pentru 2011, Essers Romania are in plan o dezvoltare a retelei actuale, precum si imbunatatirea performantelor, prin acestea urmarindu-se satisfactia clientilor actuali si atragerea unora noi.

ARILOG pentru studenti“ – prima vizita la Essers

Si, pentru a porni cu dreptul in noul an, Essers gazduieste,in ianuarie, primul eveniment din 2011 al Asociatiei Romane de Logistica, „ARILOG pentru studenti“, in cadrul caruia studentii ASE care sunt interesati de domeniul logisticii sunt invitati sa faca o vizita la sediul companiei. Acest eveniment vine ca o recunoastere a necesitatii de a atrage forte tinere catre acest domeniu, in Romania,care inca duce lipsa de specialisti logisticieni.

Raluca MIHAILESCU

raluca.mihailescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.