FAN Courier, o cifra de afaceri de 240 milioane RON in 2012

FAN Courier, companie cu capital privat integral romanesc, isi consolideaza pentru al saselea an consecutiv pozitia de lider al pietei locale de curierat, cu afaceri de aproape un sfert de miliard de lei.

La finalul lui 2012, Fan Courier a prezentat activitatea firmei pe 2012. Compania a inregistrat, dupa primele zece luni ale anului, afaceri de 196,8 milioane de RON si estimeaza ca va incheia anul financiar 2012 cu o cifra de afaceri de 240 milioane RON (53,1 milioane euro), in crestere cu 9 procente fata de anul anterior. Acelasi avans este luat in considerare si pentru dezvoltarea business-ului in 2013, intr-un scenariu optimist care presupune o stabilizare a monedei nationale si reducerea impactului negativ generat de cresterea costurilor de transport.

Cifrele anului 2012

„Studiile privind comportamentul consumatorilor au relevat ca traficul cel mai mare se inregistreaza constant in luna noiembrie a fiecarui an, cand comenzile sunt, in medie, cu 20% mai multe fata de o luna obisnuita. Decembrie, decretata luna cadourilor, este o luna de varf, insa nu depaseste luna noiembrie, din cauza numarului mai mic de zile lucratoare. In noiembrie 2012, am inregistrat aproape 1,5 milioane de expeditii fata de 1,2 milioane expeditii intr-o luna obisnuita, cum este septembrie“, a declarat Felix Patrascanu, Managing Director al FAN Courier. „2012 a fost anul in care ne-am indreptat, cu prioritate, atentia si eforturile in doua directii: consolidarea si extinderea activitatilor cu valoare adaugata pentru clienti sau, altfel spus, a serviciilor de curierat care reduc timpii de asteptare si livrare a coletelor si dezvoltarea capacitatii de «reactie» la explozia comertului online. Acum, la final de an, putem spune ca am luat deciziile corecte. Cresterea afacerilor este cel mai bun argument, iar cifrele vorbesc de la sine“, a declarat Adrian Mihai, Business Development Manager. FAN Courier a extins in 2012 gama de servicii de curierat rapid Express Loco la nivel national si a lansat serviciul Collect Point, care permite expedierea unui colet eliminand timpii de asteptare a unui curier. Investitiile efectuate in cei aproape 15 ani de la intrarea companiei in piata sunt de aproximativ 47,4 milioane de euro, nivel care, comparativ, depaseste cifra de afaceri pe un an de zile. „Principala provocare a anului in curs a fost mentinerea tarifelor de transport, in conditiile in care mediul economic a fost marcat de imprevizibil, ca si precedentul, si singurele constante au fost deprecierea monedei nationale in raport cu moneda unica europeana si scumpirea carburantilor. Fata de anul precedent, in 2012, costul mediu per kilometru s-a majorat cu 25%. Aceste variabile influenteaza puternic veniturile si este necesara o puternica stabilitate financiara pentru a nu fluctua tarifele de la o luna la alta. Ne bucuram ca am reusit sa nu ne dezamagim clientii“, a adaugat Neculai Mihai, General Manager FAN Courier.

„Oriunde, cu placere“

FAN Courier este o companie cu capital integral romanesc, fondata in 1998 de Adrian Mihai, Neculai Mihai si Felix Patrascanu. FAN Courier a devenit in 2006 liderul pietei romanesti de curierat, pozitie consolidata constant prin intermediul investitiilor si serviciilor noi. FAN Courier deserveste cei peste 16.000 de clienti, majoritatea persoane juridice, cu ajutorul unei echipe formate din peste 2.600 de colaboratori si a unei flote auto de peste 1.600 de vehicule. Serviciile FAN Courier de expeditie si livrare in sistem „door to door“ sunt disponibile atat la nivel national – numarul de localitati deservite fara kilometri suplimentari crescand permanent, cat si la nivel international prin parteneriate solide. Calitatea serviciilor oferite de FAN Courier beneficiaza constant de recunoastere interna si internationala: FAN Courier a fost laureat de cinci ori consecutiv cu locul 1 in Topul National al Firmelor din Romania in clasamentul intocmit de Camera de Comert si Industrie a Romaniei. Pe plan extern, FAN Courier a castigat de trei ori titlul de „Net Express Agent of the Year“. In 2012, FAN Courier figureaza pe locul 16 din 20 la sectiunea „Companii cu capital privat romanesc“ in „Topul celor mai valoroase companii din Romania“ , lansat de Ziarul Financiar impreuna cu Capital Partners. FAN Courier are, conform evaluarii Capital Partners, o valoare de piata estimata la 77 milioane de euro, cu 37% mai mare decat in 2011.

Alexandru STOIAN

alexandru.stoian@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.