Federal Mogul își extinde gama de plăcuţe de frână

Federal-Mogul Motorparts, divizia Federal-Mogul Holdings Corporation, a anunţat în cadrul salonului Equip Auto de la Paris extinderea gamei sale de top de plăcuţe de frână fără cupru şi cu nivel redus de cupru, numită Ferodo Eco-Friction.

Aceasta este o tehnologie OE patentată de către cei de la Ferodo, destinată producătorilor de vehicule. Pe lângă faptul că este ecologică, această gamă se axează pe siguranţă şi performanţă prin îmbunătăţirea distanţei de frânare. Tehnologia Eco-Friction se va regăsi la 95% din gama Ferodo până la finalul lui 2015. O să fie acoperită întreaga gamă de vehicule de renume existente pe piață şi în curs de lansare, clienţii putând să beneficieze de avantajele competitive de performanţă şi de mediu ale plăcuţelor de frână fără cupru şi cu nivel redus de cupru.

Cifrele vorbesc

Ultimele teste de performanţă au arătat că plăcuţele Eco-Friction nu numai că au aceeaşi putere de oprire ca a componentelor tradiţionale pe bază de cupru, dar oferă şi îmbunătăţiri semnificative. De exemplu, cunoscutul Volkswagen Golf 6 cunoaşte o reducere a distanţei de frânare de 10% de la 100 km/h şi de 17% de la 115 km/h. Vehiculele comerciale uşoare beneficiază şi ele de plăcuţe de frână Eco-Friction, care opresc vehiculele Peugeot Boxer şi Fiat Ducato pe o distanţă de 12 m de la 100 km/h şi 16 m de la 115 km/h. Testările au fost realizate la o companie de testare independentă, MIRA Ltd (Anglia), iar rezultatele comunicate se referă la Ferodo şi la al doilea dintre cei mai performanţi competitori.

Echipări OEM

În prezent, Ferodo Eco-Friction este folosit ca echipament original pentru vehicule incluzând noile Audi A4 şi Mercedes-Benz C-Class, alţi producători pregătindu-se să urmeze exemplul în lunile următoare. „Suportul acordat Eco-Friction de către principalii producători auto, cum ar fi Audi şi Mercedes-Benz, validează activitatea intensă de cercetare şi dezvoltare realizată de Ferodo“, a afirmat Stefano Veglia, Product Director, Braking, EMEA Aftermarket, Federal-Mogul Motorparts.

Pentru Daimler, Federal-Mogul Motorparts va furniza aceste piese pentru puntea faţă a platformelor de vehicule MFA2 şi BR167, cunoscute sub denumirile comerciale de Mercedes-Benz Clasa A şi B, şi Mercedes-Benz Clasa M.

Despre Federal Mogul

Înființată la Detroit în anul 1899, compania are sediul central în Southfield, Michigan, Statele Unite ale Americii, numărând aproape 50.000 de angajați în 34 de țări. Federal-Mogul Holdings Corporation este un furnizor de top pentru produse și servicii destinate pieței mondiale a producătorilor auto și companiilor de service din industria automobilelor, care sunt active pe piețele comerciale de vehicule ușoare, medii și grele, în domeniul marin, feroviar, aerospațial, de producere de electricitate și industriale.

Produsele și serviciile companiei contribuie la economii mai mari de combustibil, la reducerea de emisii poluante și la creșterea siguranței vehiculelor. Divizia Federal-Mogul Motorparts vinde și distribuie un portofoliu larg de produse prin intermediul a peste 20 dintre cele mai recunoscute mărci de pe piața globală auto din segmentul aftermarket, deservind în același timp echipamente originale către producătorii de vehicule.

Mărcile aftermarket ale companiei includ sistemele de aprindere Beru, bujiile, ștergătoarele și filtrele Champion produsele pentru motoare AE, FP Diesel, Goetze, Glyco, Nüral și Payen; piesele de direcție și suspensie MOOG și produsele pentru frânare Ferodo, Wagner, Beral, Necto, Duron, Jurid, Stop și Abex.

Silvano Veglia, director de produs Federal-Mogul Motorparts, Braking Aftermarket EMEA: „Federal-Mogul se bucură să-şi îmbunătăţească permanent gama de produse pentru clienţii din segmentul aftermarket, asigurându-se că aceştia primesc aceleaşi tehnologii de top şi componente de calitate OE ca şi cele furnizate de producătorii de vehicule. Făcând parte dintre furnizorii de sisteme de frânare lideri pe piaţă, suntem pregătiţi să satisfacem încă de astăzi nevoile viitoare ale clienţilor noştri.“

Alexandru STOIAN

alexandru.stoian@ziuacargo.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.