Folosiți inteligent spațiul!

În condițiile în care numeroase depozite și centre de distribuție operează cu bugete reduse, în timp ce trebuie să asigure satisfacerea nevoilor clientului, optimizarea depozitului poate fi un mijloc esențial de creștere a eficienței unei companii.

Există diverse tactici pentru depozitarea eficientă a mărfurilor, dar o abordare în două direcții, și anume reducerea la minimum a pierderii de spațiu și maximizarea utilizării spațiului, oferă cele mai bune rezultate.

Primul lucru care trebuie făcut ține de înțelegerea corectă a fluxului operațiunilor, iar pentru aceasta pot fi contractați consultanți specializați care pot furniza rețeta pentru o planificare corectă a procesului de amenajare a depozitului.

Utilizarea necorespunzătoare a spațiului este ineficientă și duce la slaba optimizare a depozitului. Astăzi, furnizori de soluții pentru depozitare utilizează tehnici de modelare 3D pentru a maximiza spațiul disponibil. Iar, prin utilizarea întregului spațiu disponibil, inclusiv totalitatea spațiului la podea și întreaga înălțime a clădirii, companiile pot reduce la minimum cheltuielile, inclusiv cele legate de încălzire și iluminat. Multe operațiuni utilizează doar primii 4 sau 5 metri înălțime ai unei clădiri, lăsând spațiu gol până la acoperiș sau nu iau în considerare alternativa unor sisteme de depozitare mai compacte pentru bunuri cu mișcare mai lentă.

Evaluarea layout-ului

O evaluare profesională poate identifica modul cel mai eficient de organizare a unui depozit în timp ce sunt luate în considerare posibile planuri de extindere în viitor. De aceea realizarea unei revizuiri a modului de utilizare a spațiului existent este recomandabilă înainte de a investi în alte opțiuni. Neefectuarea acestui proces poate duce la propagarea proastei utilizări a spațiului în cadrul noilor zone de depozitare.

Reproiectarea sistemului de rafturi în cadrul unui depozit deja existent, poate duce, uneori, într-un aranjament de utilizare mai eficientă a spațiului existent, la eliminarea nevoii de spațiu suplimentar sau de extindere a depozitului, investiții care sunt mult mai costisitoare.

Există întotdeauna un număr de compromisuri care trebuie făcute, atunci când se încearcă creșterea eficienței depozitului, și „cea mai bună” soluție depinde, în mare măsură, de tipul de activitate sau de bunurile manipulate. Lucrul cu o companie cu experiență în soluții de depozitare, care oferă acces la consultanți, ingineri și manageri de proiect experimentați pentru a vă ajuta să cântăriți toate alternativele, este una dintre cele mai bune investiții făcute pentru a ajunge la o soluție optimă.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.