FORD TOURNEO CUSTOM – mai mult CONFORT, mai multă SIGURANȚĂ

Conceput pentru transportul de persoane, modelul Tourneo Custom a avansat la un nou nivel de confort de excepție, odată cu cel mai recent facelift, beneficiind de un design inteligent, tehnologie avansată și spațiu disponibil pentru până la nouă persoane.

Cu spațiu dedicat pentru până la 9 ocupanți, Ford Tourneo Custom are un interior practic și versatil, cu un nivel ridicat de confort, pentru un vehicul dedicat transportului de pasageri la standarde ridicate. Vehiculul este disponibil cu o gamă variată de motoare diesel eficiente din punctul de vedere al consumului, dar se poate opta și pentru soluții hibrid avansate. Tourneo Custom se prezintă ca un shuttle van spațios, rafinat și sofisticat.

Motorizări diverisificate

  • EcoBoost Hybrid – un motor electric de mici dimensiuni, care sporește eficiența. Tehnologia din dotare ajută la reducerea consumului de combustibil și la scăderea emisiilor, cu ajutorul unul mic motor electric pe baterie, soluție care oferă susținere motorului termic atunci când este nevoie. Energia cinetică și frânarea regenerativă reîncarcă bateria hibridă de 48 de volți, în timpul călătoriei.
  • Plug-In Hybrid (PHEV) utilizează două surse de putere distincte. Un motor electric pe baterie propulsează vehiculul, în timp ce motorul pe benzină de 1,0 l Ford EcoBoost lucrează pentru a reîncărca bateria hibridă și a extinde autonomia vehiculului. Conducătorul auto poate selecta unul dintre cele trei moduri electrice (EV), inclusiv EV Now, cu zero emisii, exclusiv pe putere electrică. Bateria PHEV poate fi, de asemenea, reîncărcată folosind majoritatea punctelor de încărcare AC din rețeaua publică. Cu o încărcare completă, se poate conduce peste 56 km, folosind exclusiv propulsia electrică, suficient pentru majoritatea călătoriilor urbane scurte, fără a utiliza combustibilul fosil. Tourneo Custom utilizează, de asemenea, tehnologie inteligentă de reîncărcare, precum frânarea regenerativă, pentru a transmite energie la motorul electric. Odată acumulatorul încărcat suficient, se poate reveni la modul electric, care ajută la economia de carburant și la reducerea poluării.
  • Beneficiind de o gamă de motoare diesel cu o tehnologie avansată, Ford EcoBlue, cu capacitatea de 2,0 l, Tourneo Custom se prezintă ca fiind mai puternic și mai eficient ca niciodată. Fiind disponibil cu o gamă de patru propulsoare și oferind o putere și un cuplu de până la 185 CP și 405 Nm, fiecare dintre acestea respectă cu strictețe standardele de emisii Euro 6.2, sistemul de reducție catalitică AdBlue transformând noxele gazelor de eșapament în azot și apă. Shuttle van-ul este disponibil chiar și sub forma de vehicul electric hibrid ușor (mHEV), pentru o economie de combustibil și mai mare și emisii reduse.

Siguranță sporită

Tourneo Custom are o listă impresionantă de caracteristici inteligente de asistență a șoferului:

  • Sistemul de asistență pentru unghiul mort, ce detectează mașinile aflate în acea zonă și avertizează șoferul.
  • Funcția Intelligent Speed Assist folosește camera de recunoaștere a indicatoarelor rutiere, pentru a detecta limita de viteză, facilitând menținerea vitezei sub limita maximă admisă.
  • Sistemul Alertă la Intersectarea cu Traficul avertizează dacă se detectează vehiculele care se apropie, atunci când ieși cu spatele. Iar Adaptive Cruise Control e conceput să ajute la menținerea în mod automat a unei distanțe prestabilite față de vehiculul din față.
  • Sistemul de Asistență Pre-Coliziune detectează vehiculele mai lente aflate în față, pe drum, sau pietonii care s-ar putea intersecta cu traseul vehiculului, avertizând șoferul de prezența acestora. Dacă acesta nu reacționează prompt, sistemul acționează automat frâna. Tehnologia a fost special concepută pentru reducerea severității accidentelor sau evitarea completă a acestora, funcționând eficient la viteze de până în 80 km/h (în condiții de carosabil bun).

Experiență plăcută

Cine călătorește în Tourneo Custom se bucură de experiența la bord, oriunde s-ar așeza pe parcursul călătoriei. Scaunele flexibile din spate oferă multe configurații posibile, iar dacă se optează pentru versiunea cu ampatament lung (L2), este disponibil mai mult spațiu dedicat bagajelor.

Scaunele reversibile, amplasate pe rândul al doilea, permit transformarea cu ușurință într-un aranjament stil conferință. De asemenea, în funcție de nivelul de echipare ales, pasagerii se pot bucura de trei scaune separate pe rândul al doilea și locuri individuale pe rândul trei. Scaunele individuale pot fi pliate, rabatate, culcate și îndepărtate individual.

În ceea ce privește confortul, țesăturile și tapițeriile de calitate, opțiunile multiple și generoase de depozitare, împreună cu execuția de calitate la nivel de autoturism, sunt responsabile atât de satisfacția șoferului cât și de cea a pasagerilor.

Versiuni și prețuri

Există mai multe versiuni de echipare: Trend, Titanium, Titanium X, iar paleta de culori disponibile numără 10 posibilități. Prețurile de pornire pe piața românească pentru fiecare dintre cele trei versiuni sunt: Trend – 41.800 de euro, Titanium – 43.000 de euro și Titanium X – 47.800 de euro, cu TVA inclus.

Alexandru STOIAN

alexandru.stoian@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.