Ford Trucks, adus în România prin Cefin Trucks

Ford Tractor_2Producătorul de camioane Ford Trucks a încheiat un parteneriat cu Cefin Trucks, urmând ca aceștia din urmă să ofere servicii de vânzare, post-vânzare și distribuție de piese de schimb.

Cefin Trucks a fost numit importatorul și distribuitorul exclusiv al gamei de produse Ford Trucks în România. Activitatea va începe la București și se va extinde prin rețeaua de distribuție a Cefin Trucks sau a unor parteneri special selectați în acest sens, rețea care va acoperi cel puțin 8 locații până în 2018.

Gama de produse Ford Trucks

Vehiculele Ford Trucks se adresează proprietarilor de flote de dimensiune medie sau mare, care activează în segmentul construcțiilor, al distribuției locale și al instituțiilor publice (în special municipalități), cu nevoi de transport foarte specializat. Ford Trucks oferă 3 serii de produse – Road, Construction și Tractors. Conform oficialilor turci, vehiculele se remarcă prin consum scăzut de combustibil, o varietate de suprastructuri pentru solicitări diferite, servisare ușoară și preț competitiv. Ford Trucks a fost premiat ca fiind cel de-al treilea cel mai bun brand, în cadrul evenimentului International Truck of the Year 2016, cu noua linie de camioane pentru construcții. 4 ani de lucru, ai unei echipe formate din 750 de ingineri, 150 milioane de euro investiți în dezvoltare, peste 2 milioane de kilometri de test drive, în 8 regiuni diferite de pe 3 continente, în cele mai dificile condiții din lume – toți acești factori au ca rezultat noua serie de camioane grele, echipate cu motoare Ecotorq®, fabricate de Ford, cu puteri cuprinse între 330 și 480 CP.

Rețeaua și distribuția

Cefin Trucks va aloca activității Ford Trucks în România întreaga sa rețea și infrastructură de vânzare și post-vânzare vehicule comerciale, dezvoltate în România începând cu 1995. În plus, va fi adăugată o capitalizare de 1,5 milioane euro, pentru ca activitatea comercială să înceapă în forță și pentru a fi asigurată finanțarea de stoc necesară. Activitățile existente (comercializarea de vehicule rulate și service) vor fi pilonii dezvoltării acestei noi operațiuni. Baza materială a companiei va fi transferată noii operațiuni comerciale dedicate Ford Trucks: angajați profesioniști, sisteme, baze de date de clienți, o echipă de management testată și o afacere în derulare. Distribuția Ford Trucks va deveni o componentă esențială a strategiei Cefin Trucks în România. Operațiunile vor fi conduse de la sediul central din București al Cefin Trucks, unul dintre centrele reprezentative ca mărime din Europa de Sud-Est, în ceea ce privește vânzarea și post-vânzarea de camioane (suprafață totală: 47.139 mp, suprafață construită: 8.559 mp, atelier service: 2.400 mp). Aria inițială de acoperire a rețelei va fi formată din București, Timișoara, Arad și Deva.

Așteptări de la piața românească

Pentru primul an integral de activitate (2017), Cefin Trucks plănuiește vânzarea a 185 de unități noi Ford Trucks, ajungând la 300 de unități în 2018 (acest volum se va adăuga celui de vânzări de camioane rulate realizat de companie). Contribuția Ford Trucks la cifra de afaceri a companiei este estimată la peste 12 milioane de euro, în anul 2017. Pentru a susține lansarea Ford Trucks pe piață, clienții vor beneficia de termeni preferențiali pentru achizițiile în leasing, în cadrul colaborării cu UniCredit Leasing, care se extinde și la nivelul finanțării stocurilor. Mai mult, fiecare vehicul va veni echipat cu un sistem furnizat de Viasat Romania, care îi va permite proprietarului să aibă la îndemână toate informațiile tehnice și operaționale legate de camioane (kilometraj, consum, poziție), gata să fie integrat în orice sistem ERP de companie sau să fie folosit ca furnizor independent de informații. Va fi oferit, gratuit, un abonament de doi ani la acest sistem fiecărui proprietar de vehicul.

Alexandru STOIAN

alexandru.stoian@ziuacargo.ro

Stefano Albarosa, CEO Cefin Trucks: „Pentru a atinge astfel de obiective și a susține dezvoltarea continuă a rețelei Ford Trucks în România, vom mări în mod semnificativ echipa actuală cu profesioniștii cei mai buni pe care îi are piața de oferit. Datorită îndelungatei noastre experiențe directe, în calitate de centru de vânzare și post-vânzare vehicule comerciale, înțelegem pe deplin nevoile unei rețele de distribuție moderne și dinamice. Suntem dedicați recrutării pentru acest brand și cooperării cu antreprenorii cei mai buni existenți în domeniul nostru, pentru a ne atinge obiectivul pe termen mediu, de a face din Ford Trucks un brand de top în România”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.