Ford Trucks, un an în România

Ne pregătim de aniversarea de un an de la intrarea Ford Trucks pe piața românească, prin unicul importator, Cefin Trucks. Investițiile ce s-au făcut în construirea brandului au însumat 4,5 milioane euro până în prezent.

O treime din acești bani, 1,5 milioane euro, a fost alocată cheltuielilor de start-up, dezvoltării rețelei naționale de distribuție, procesului de rebranding și asigurării standardelor tehnice necesare, pentru oferirea serviciilor post-vânzare Ford Trucks, în centrele de pe teritoriul întregii țări. Restul de 3 milioane euro a fost investit în stocurile de vehicule și piese de schimb.

Analiză și previziuni

La finalul primului an de activitate, Rețeaua Națională Ford Trucks include 12 birouri de vânzări și centre de asistență post vânzare în București, Constanța, Brașov, Craiova, Arad, Deva, Bacău, Suceava, Baia Mare, Oradea, Timișoara și Cluj. În fiecare dintre aceste centre se găsesc, alături de personal specializat, echipamente de diagnoză și un stoc optimizat de piese de schimb Ford Trucks.

După lansarea oficială din 9 mai 2017, în doar câteva luni de activitate, Cefin Trucks, în calitate de importator și distribuitor al Ford Trucks, a înregistrat vânzări de 158 de vehicule comerciale, către aproximativ 50 de clienți. Astfel, Ford Trucks intră pe piața românească cu o cotă de piață de 2,58%, pe segmentul vehiculelor comerciale cu masa maximă autorizată de peste 16 t.

Cel mai puternic impact a fost înregistrat de vânzările de vehicule destinate domeniului Construcții, unde cota de piață, în 2017, a fost de 16,83%. Pentru Vânzările de Vehicule Specializate, cota de piață a fost de 6,73% (peste 35% din piața de gunoiere compactoare), iar, pentru Transporturi, de 1,11%.

Stefano Albarosa, fondator și CEO Cefin Trucks: „Încrederea clienților noștri este cel mai important lucru pe care l-am câștigat în primul an de activitate Ford Trucks. Faptul că majoritatea acestora se află, deja, la a doua achiziție de vehicule comerciale Ford Trucks reconfirmă calitatea produselor și serviciilor pe care le oferim.”

Pentru 2018, compania estimează o creștere a pieței de vehicule comerciale grele cu aproximativ 5 – 10% și își asumă un obiectiv de 360 de vehicule, ceea ce înseamnă o cotă de piață de 5%. Detalierea pe segmente vizează o cotă de piață de peste 20% pentru vehiculele destinate domeniului construcții și de peste 9% pentru vehiculele specializate.

Cine este Ford Trucks

Compania turcă Ford Trucks este unul dintre cei mai mari producători internaționali de camioane grele, din lume. Produce o gamă largă de vehicule, care include autotractoare, camioane de construcții și vehicule speciale, cu o greutate de peste 16 t. Rezultatele calității, durabilității și eficienței vehiculelor utilitare Ford stau la baza strategiei internaționale a produselor companiei.

Ford Trucks combină mai mult de o jumătate de secol de experiență de design și producție cu accea în dezvoltarea produselor specifice pieței, pentru a proiecta componentele principale ale vehiculelor sale, inclusiv motoarele noi. În prezent, operează în Europa de Est și Centrală, Orientul Mijlociu, Africa, Rusia și Comunitatea Statelor Independente (CIS) și continuă să-și se dezvolte rețeaua internațională pe 3 continente.

Stefano Albarosa, fondator și CEO Cefin Trucks: „Ford Trucks oferă, pe piața din România, o soluție complexă de eficientizare pentru domeniul Transporturi și Construcții. Pe lângă calitatea produselor, demonstrată la nivel internațional de mai bine de 50 ani, calitate care garantează un consum de combustibil și costuri de utilizare reduse, oferim servicii post-vânzare de calitate și prețuri competitive, soluții financiare optimizate, servicii de Trade-In foarte avantajoase, servicii de Buy-Back, servicii de instruire a utilizatorilor și, nu în ultimul rând, servicii telematice, care, pe lângă transparență, participă substanțial la gestionarea și reducerea costurilor de utilizare”.

Alexandru STOIAN

alexandru.stoian@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.