Gebruder Weiss investeste 1,9 milioane de euro la Sibiu

Este vorba despre un terminal logistic nou, care va incepe sa opereze din aceasta toamna si a carui constructie a fost demarata in luna iunie.

Startul lucrarilor a fost dat in prezenta Managing Directorului Gebrüder Weiss Romania, Viorel Leca, si a Presedintelui Camerei de Industrie si Comert din Sibiu, Eugen Iordanescu. Potrivit unui comunicat transmis la redactie, terminalul Gebrüder Weiss Sibiu va fi construit conform acelorasi standarde exigente de calitate ca si cel din Bucuresti, se va extinde pe o suprafata de teren de peste 30.000 mp si va beneficia de aproximativ 1.000 mp destinati operatiunilor de crossdocking. „La eveniment, au participat Viorel Leca – Managing Director GW Romania, Eugen Iordanescu – Presedintele Camerei de Industrie si Comert din Sibiu si Mihai Krammer, Director General Unger Steel – Antreprenor General al proiectului GW in Sibiu. Investitia va aduce servicii logistice de clasa A in centrul tarii, acolo unde este concentrat un numar important de operatori economici. Acestia vor putea beneficia, incepand cu luna octombrie, de solutii logistice performante, care sa le aduca un avantaj competitiv important in activitatea lor“, se arata in comunicat.

Reteaua nationala Gebrüder Weiss a cunoscut in ultima perioada o expansiune dinamica si accelerata la nivel national, terminalul de la Sibiu reprezentand un pas important in consolidarea retelei sale logistice in Romania.

Date despre companie

Reteaua logistica Gebrüder Weiss, cu sediul principal in Lauterach (Vorarlberg), are la nivel mondial peste 4.500 de angajati si 137 de puncte de lucru, incluzand filiale, sucursale si puncte operationale in Austria, Germania, Elvetia, Italia, Ungaria, Republica Ceha, Slovacia, Slovenia, Croatia, Bosnia si Hertegovina, Serbia, Romania, Bulgaria, Macedonia, Ucraina, Emiratele Arabe Unite, India, Republica Populara Chineza, Hong Kong, Singapore, Taiwan, Thailanda, Japonia, SUA si Canada. In Romania, Gebrüder Weiss SRL opereaza prin terminale si centre de cross dock in Bucuresti, Arad, Sibiu, Bacau si Craiova. „Organizarea eficienta a activitatii, tehnica moderna utilizata cu profesionalism de catre un personal calificat, precum si tehnologia informationala si de comunicare avansata sunt factorii care au condus la ascensiunea rapida si permanenta a Gebrüder Weiss in Romania“, se precizeaza in comunicat.

O strategie consecventa

Gebrüder Weiss a realizat in 2009 investitii considerabile in Europa Centrala, de Est si de Sud. GW a facut demersuri importante privind extinderea in Europa de Sud prin preluarea unei companii de transporturi si logistica deja existenta pe piata din Serbia – Eurocargo -, prin finalizarea terminalului din Bucuresti – in valoare de 15 milioane euro – si prin deschiderea primei filiale din Macedonia. In plus, in localitatea slovaca Senec, s-a inceput construirea unui nou terminal logistic. In Austria, Gebrüder Weiss a reusit sa devina lider pe piata serviciilor logistice din Carinthia, odata cu lansarea terminalului logistic din Maria Saal, in valoare de 8,5 milioane de euro, iar in Vorarlberg a fost preluata fosta cladire „BUG-Alu“ din Kennelbach, in care, de la jumatatea anului 2009, isi desfasoara activitatea 140 de angajati. Un pas important pentru Gebrüder Weiss l-a reprezentat preluarea actiunilor companiei de transporturi Diehl din Baden-Württemberg (Germania) in luna ianuarie a acestui an. In calitate de actionar minoritar, Gebrüder Weiss isi asigura insa o cota de piata importanta in regiune, consolidand in acelasi timp alianta strategica System Alliance Europe (SAE). „Prin investitiile din anul precedent, ne consolidam si mai mult reteaua si inaintam in mod consecvent in directia pozitionarii in mod durabil a concernului GW ca lider exceptional pe piata serviciilor de solutii logistice din Europa Centrala si de Est“, a afirmat, in acest context, Wolfgang Niessner, presedintele Consiliului de administratie al GW.

Meda BORCESCU

meda.borcescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.