Gebrüder Weiss si Adidas – Mai rapid… mai ieftin… mai eficient

Pentru Adidas, Gebrüder Weiss a reprezentat solutia pentru o distributie in Austria si in Europa de Est mai rapida si in conditiile unor costuri mult mai reduse.

Clientul

Grupul Adidas este lider la nivel mondial in industria bunurilor sportive, produsele sale fiind dis­po­nibile in fiecare tara din lume. Sediul Grupului Adidas, situat in Her­zogenaurach (Germania), ser­veste drept centru de operare pen­tru mai mult de 80 de filiale si are in jur de 25.000 de angajati. Gebrüder Weiss furnizeaza ser­vi­cii acestui client prin intermediul terminalului sau din Pöchlarn.

Situatia initiala

Inainte de parteneriatul cu Gebrüder Weiss, Adidas utiliza mai multi furnizori de servicii. Cos­tu­rile implicate in coordonare, ad­ministrare si facturare au fost corespunzator mai mari, intreg pro­cesul fiind dificil de mo­nitorizat.

Inainte de inceputul colaborarii cu Gebrüder Weiss, nivelul servi­ci­ilor de care beneficia Adidas in Austria si Europa de Est era mai putin decat satisfacator. In ve­de­rea furnizarii comenzilor clientilor sai intr-un timp cat mai scurt, Adi­das a pastrat depozitele din Aus­tria, Cehia, Slovacia, Slovenia si Ungaria. Aceste depozite erau apro­vizionate de catre depozitul cen­tral Adidas din Uffen­heim&Schein­feld, Germania si, uneori, direct de catre producator. Functionarea a cinci depozite di­ferite implica un cost de logistica extrem de ridicat precum si enorme cheltuieli administrative.

Solutia oferita de Gebrüder Weiss

Gebrüder Weiss este singurul furnizor care a putut oferi Grupului Adidas o solutie completa de de­po­zitare, transport si distribuire a mar­furilor in tarile de destinatie. Toa­te trans­porturile destinate Aus­triei si Europei de Est sunt pre­luate zilnic din depozitul cen­tral de colectare in Uffen­heim&Schein­feld, aduse la locatia Gebrüder Weiss din Pöchlarn, programate si apoi distribuite in tari individuale. Marfurile pentru sucursale si par­teneri comerciali sunt transportate mai departe, a doua zi dupa ridi­ca­rea produselor, in timp ce trans­porturile pentru cen­trele de tip outlet sunt reali­zate in aceeasi zi.

Privind circumstantele si acor­durile anterioare, marfurile sunt livrate direct la comercianti sau la o filiala Gebrüder Weiss in tarile de destinatie pentru distributii finale ulterioare. Intregul proces dureaza numai 48 de ore de la de­pozitul Adidas din Uffen­heim&Scheinfeld la oricare co­mer­ciant din Europa de Est.

Transporturile pana la orice des­tinatie din Austria se rea­li­zea­za in doar 24 de ore, de doua ori mai putin decat inainte ca Grupul Adidas sa colaboreze cu Ge­brü­der Weiss. Plecarile zilnice si tim­pul rapid de tranzit au cres­cut efi­cien­ta depozitului national, toate cele cinci depozite putand fi inchise.

Avantajele solutiei Gebrüder Weiss

– Costuri logistice si administrative reduse considerabil

– Operatiuni optime furnizate de un singur operator

– Utilizarea scanarii codurilor de bare ofera acum mai multa transparenta si imbunatateste calitatea procesului.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.