Gebrüder Weiss. Solutii optimizate de cross-docking pentru GeberitDistributia ridica de foarte multe ori mari probleme de eficienta. Modul in care a decurs colaborarea dintre Gebrüder Weiss si Geberit reprezinta un exemplu practic despre cum poti pune la punct un sistem precis si flexibil de distributie intr-un timp scurt.

Clientul

Din pozitia de lider de piata pe segmentul sau, Geberit pro­duce si comercializeaza de peste 125 de ani obiecte si sisteme sanitare.

Grupul, ce reuneste mai bine de 5.300 de angajati, are sediul central la Rappers-wil-Jona (Elve­tia) si opereaza pe piata prin 17 centre de productie si numeroase puncte de vanzare in 40 de tari. Pe parcursul ultimilor 10 ani, Ge­berit a ales sa colaboreze in ceea ce priveste serviciile logistice cu Gebrüder Weiss, pentru toata zona Europei de Nord.

Situatia initiala

Fluxuri insuficiente de bunuri

Geberit era in cautarea unui par­tener capabil sa ii ofere o solu­tie de transport pentru regiunea de nord a Europei. Clientul deti­nea in jur de 20 de puncte de des­fa­cere in Danemarca, Suedia, Norvegia si Finlanda, puncte care trebuiau aprovizionate direct de la centrul de productie din Lan­gen­feld (Germania). inainte de a incepe colaborarea cu Gebrüder Weiss, Geberit realiza sortarea bunurilor la centrul de productie iar mai apoi fiecare camion pleca inspre tara de destinatie cu o frec­venta saptamanala. Acest sistem cauza pierderi mari in ceea ce pri­veste eficienta proceselor si mai ales intarzieri la livrare.

Pentru a stopa aceste pierderi, clientul isi dorea intr-un timp cat mai scurt o solutie logistica care sa ofere in acelasi timp precizie si flexibilitate.

Solutia

Un terminal de Cross Docking in Danemarca

Gebrüder Weiss a pus la punct un sistem de transport in regim de camioane complete pentru clientii din Scandinavia, direct din Lan­gen­feld.

Toate celelalte partide de mar­fa pentru regiunea de Nord a Eu­ropei sunt colectate din centrul Geberit in zile fixe. In cazul in care preavizarea se realizeaza cu o zi inainte, GW poate face si colectari aditionale sau in zilele in care nu erau prevazute in plan. Un avantaj pe care solutia GW l-a adus fata de varianta anterioara este pune­rea la dispozitia clientului a unui numar suficient de mare de cami­oa­ne cu semiremorca, astfel incat clientul sa poata incarca marfurile ex works direct.

Gebrüder Weiss transfera par­tidele de marfa pentru Danemarca la Kolding iar pe cele pentru Fin­lan­da, Norvegia si Suedia la Riss­kov. In cadrul acestor doua ter­minale de cross-docking, bunurile sunt consolidate si trimise catre Danish Combifragt – liderul de piata din Scandinavia si divizie a postei nationale din Finlanda. Combifragt inspecteaza in prima faza toate bunurile si raporteaza imediat orice neregula. Partidele de marfa pentru Danemarca sunt distribuite direct din Kolding; in Risskov, marfa este sortata in functie de tara de destinatie iar mai apoi se incarca pe camioanele care au plecari zil­ni­ce spre tara co­respunzatoare, pentru a se distribui.

Gebrüder Weiss a reusit per­for­manta de a implementa acest sis­tem de distributie in numai o luna. Mentinand costurile opera­tio­nale si timpul de tranzit la ace­lasi nivel, Geberit si Gebrüder Weiss au implementat o solutie lo­gistica mult mai flexibila, efi­cienta si de o calitate superioara in ceea ce priveste acuratetea proceselor.

Avantaje

Flexibilitate

In contrast cu marile corporatii ce au o organizare centralizata, Gebrüder Weiss este o organi­za­tie ale carei sucursale functio­nea­za in mod independent si descen­tra­lizat. Acest lucru inseamna: pro­ximitate, contact personal si un nivel maxim de flexibilitate.

Calitate garantata

Indicatorii de performanta au fost imbunatatiti semnificativ prin op­timizarea activitatii de picking, mentinand constant timpul de tranzit.

Optimizarea fluxurilor informatice

Inainte de colaborarea cu GW, toate informatiile dintre Geberit si furnizorii sai de servicii logistice erau transmise prin fax sau tele­fon. Gebrüder Weiss a convertit acest proces intr-un sistem electronic.

Single point of contact

O singura persoana de contact (localizata la GW Pöchlam), dedi­ca­ta acestui proiect, atat pentru client cat si pentru furnizorii acestuia din intreaga regiune a Europei de Nord.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.