GEFCO lansează Fabrica Inovării

Grupul GEFCO, furnizor global de servicii industriale în lanțul de aprovizionare și lider european pe piața logisticii auto, a anunțat, în luna iunie, lansarea Fabricii Inovării. Inițiativa este o piatră de hotar în strategia pentru inovare pe care și-a propus-o firma și are drept miză promovarea ideilor noi și a creativității în rândul echipelor GEFCO din întreaga lume.

Fabrica Inovării este proiectată și implementată astfel încât să contribuie la dezvoltarea culturii interne a inovației, încurajând fiecare angajat să inventeze și să exploreze rute de gândire divergente, cu potențialul de a fi transformate în soluții care susțin creșterea companiei. Grupul urmărește să amplifice spiritul creativ al angajaților săi, oferindu-le accesul la un incubator intern, pentru cele mai promițătoare idei creative pe care le au.

Fabrica Inovării va funcționa pe parcursul întregului an, permițându-le echipelor candidate să își depună aplicațiile și să își prezinte ideile. Pistele de inovare pot viza orice zonă a activității desfășurate de GEFCO, singurele criterii fiind ca ideile propuse să respecte principiile inovației așa cum sunt ele stabilite de companie, să vină în întâmpinarea unei nevoi a clientului și să fie scalabile la nivelul întregului Grup. De filtrarea și selectarea celor mai bune idei se va ocupa o comisie internă de experți.

Inovația în comunitate

GEFCO deja lucrează la cultivarea ecosistemului intern al inovării, travaliu concretizat în proiecte precum „My Car Is There”, serviciu de transport care îi permite clientului să gestioneze livrarea noii sale mașini.

În plus, pentru a accelera procesul inovării, Grupul monitorizează, în mod activ, evoluția inițiativei de inovare și încurajează o abordare de tip „testează și învață” a noilor tehnologii, folosind, spre exemplu, roboți pentru managementul depozitelor, în Franța, sau drone pentru a face inventarul depozitelor, în Spania. În același timp, GEFCO colaborează cu start-up-uri pentru accelerarea inovației.

În luna martie a anului 2018, Grupul și-a anunțat colaborarea cu Techstars, un accelerator global care a susținut lansarea a peste 1.000 de start-up-uri din toată lumea. Prin această conlucrare, GEFCO devine, implicit, partener al Partech Shaker, un campus internațional care li se adresează afacerilor la început de drum, unde companiile care își fac intrarea în sectorul tech au cele mai prielnice condiții posibile pentru a se dezvolta.

„My car is there” – lider în inovație

În cadrul conferinței Automotive Logistics Europe 2018, GEFCO a prezentat, pe lângă alte șapte lucrări, o soluție inovatoare de transport auto „My Car Is There”, care a fost desemnată câștigătoare în inovație, de către un juriu format din 23 de lideri de vârf ai lanțului de aprovizionare din industria automobilelor, consultanți experți, profesori universitari și reprezentanți ai instituțiilor internaționale.

„My Car Is There” (MCIT) îi permite clientului să organizeze transportul door-to-door al unei singure mașini, prin intermediul unei aplicații de telefon inteligente. Tehnologia se bazează pe o soluție de platformă digitală pentru a servi piața business-to-business (B2B) și piața business-to-consumer (B2C), pentru transportul autoturismelor individuale. Cu doar câteva click-uri, tehnologia MCIT permite unui proprietar de mașină să administreze transportul unei mașini dinspre și către orice destinație, cu ușurință, având facilitatea de a urmări automobilul pe traseu, în timp real.

Adaptarea: Raluca MIHĂILESCU

raluca.mihailescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.