INTERNATIONAL ALEXANDER: Servicii 3PL – complete, competitive, continue

1

279 de capete tractor, 387 de semiremorci, peste 40 de van-uri și camionete, peste 700 de angajați și o cifră de afaceri, în 2016, de peste 200 milioane de lei – International Alexander a intrat în categoria „supergreilor”.

Compania arădeană, cu capital 100% românesc, și-a început activitatea în anul 2003, înregistrând creșteri importante în fiecare an.

Astăzi, pe lângă sediul din Arad, International Alexander are puncte de lucru în Timișoara, București și Oradea și au fost deschise birouri și în alte țări.

„Recent, am decis deschiderea unui birou în zona Belgrad/Serbia, urmând să fim prezenți și în Germania, probabil zona Stuttgart”, a completat Loredana Dan, Business Development Manager International Alexander.

Compania, dezvoltată de Simion Apreutese, alături de o echipă stabilă și dedicată, s-a poziționat, conform statisticilor din 2016, în top 10 afaceri în domeniul transportului rutier de mărfuri, ocupând locul 6, și același loc în topul transportatorilor rutieri cu cel mai mare număr de angajați.

Simion Apreutese, director general International Alexander: „Serviciile de logistică, dezvoltate și aplicate pentru clienți, au adus plus valoare companiei și stabilitate în parteneriatele avute. În acest sens, utilajele de ultimă generație și sistemul WMS, creat pentru a oferi date în timp real și o evidență detaliată a stocurilor și mișcărilor de marfă în/din depozit, au dat încredere clienților și, în acest moment, gradul de ocupare al depozitului depășește 90% din capacitate.”

„Misiunea noastră, de la bun început, a fost să devenim un partener de încredere și, mai ales, pe termen lung, pentru toți clienții noștri, experiența acumulată de-a lungul timpului fiind cartea noastră de vizită în a câștiga credibilitatea altor clienți și a dezvolta noi parteneriate”, a declarat Simion Apreutese, director general International Alexander.

Servicii complete

Compania s-a specializat și și-a îmbunătățit serviciile dedicate sectorului auto, având un obiectiv clar, acela de a deveni un furnizor performant de servicii de logistică și transport: complete, competitive și continue.

„Cei 3C stabiliți ca și obiectiv ne-au îndrumat în a fi, astăzi, un integrator independent de servicii 3PL, care însumează resurse, capacitate și tehnologii în industria de transport și logistică, adaptate la cerințele actuale, reușind, astfel, să ne poziționam în fața lanțului logistic al clienților cu servicii de depozitare, logistică în cadrul depozitelor noastre, dar și direct în fabrică, la client, cu servicii profesionale de spălare ambalaje, transport FTL/LTL/expres/maritim și aerian, distribuție”, a explicat Simion Apreutese.

Loredana Dan, Business Development Manager International Alexander: „Printre cele mai recente investiții, se numără proiectul de spălare ambalaje, lansat în ianuarie 2016, fiind cumpărate, în acest sens, două mașini profesionale. S-a achiziționat, de asemenea, un teren în București, poziționat pe autostrada București-Pitești, km 23, urmând să construim un depozit de 25.000 mp.”

Pilonul principal în activitatea companiei îl constituie flota proprie, ce a fost, constant, reînnoită și a crescut an de an. Însă, astăzi, International Alexander înseamnă mai mult decât transport rutier.

„În afară de transportul clasic, am înțeles că, pentru a ne extinde, trebuia să dezvoltăm servicii conexe, de care clienții automotive aveau nevoie și, totodată, să depășim pragul de firmă 100% românească, prin extinderea pe plan internațional”, a arătat Loredana Dan.

În afara depozitului de 3.500 mp de cross-docking, existent în Arad, compania a demarat și, în prezent, finalizat construcția unui depozit de 10.000 mp în Arad – clasa A, parcare proprie de 350 mașini, service propriu de 3.000 mp și spălătorie auto, cu posibilitate de extindere până la 70.000 mp, terenul achiziționat permițând dezvoltarea ulterioară.

Radu BORCESCU

radu.borcescu@ziuacargo.ro

1 COMENTARIU

  1. Sunteti puternici imi place si ma lupt sa fac parte din echipa voastra de profesionisti sa ajung la voi pe post de stivuitorist din takata centuri la voi

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.