IVECO BUS: Autocare și autobuze „Safe Inside”

Ținând cont de actuala situație pandemică, IVECO BUS a pus în aplicare mai multe soluții, menite să protejeze sănătatea și să crească securitatea sanitară a șoferilor și pasagerilor.

Criza din sănătate prin care trece, acum, societatea a avut un impact mare asupra sectorului transportului public și multe măsuri de siguranță au fost impuse de autorități, împreună cu implementarea bunelor practici recomandate.

Din momentul în care a reluat activitatea de producție, IVECO BUS, ca parte a grupului CNH Industrial, a implementat un protocol global de siguranță COVID-19, pentru a proteja sănătatea și siguranța angajaților săi. Având în vedere aceste priorități, producătorul a decis, de asemenea, să folosească o serie de soluții pentru sănătatea și siguranța la bord, pentru a întâmpina pasagerii și șoferii în deplină încredere.

Protecția șoferului

Mai multe dispozitive sau echipamente deja existente pe vehiculele IVECO BUS au fost extinse sau îmbunătățite, de la începutul anului. Printre acestea, amintim protecția pentru cabina șoferului, cu instalarea unui geam care separă conducătorul auto de pasageri.

Această măsură, care a existat, deja, pe unele vehicule urbane, Urbanway, Crealis și Crossway Low Entry, este acum disponibilă, ca upgrade retrofit, pentru întreaga gamă de autobuze și autocare, inclusiv pentru modelele Crossway LD și Evadys. Aceasta este o soluție „OEM”, iar sticla ce se folosește pentru acest upgrade este de tip ECE R43.

Distribuitor de gel dezinfectant

Dispozitive automate de gel dezinfectant, contactless, au fost instalate lângă uși, astfel încât pasagerii își pot dezinfecta mâinile atunci când intră și ies din vehicul. Operatorii pot fi siguri că aceste dozatoare pot fi utilizate de mii de ori, înainte ca bateriile lor să fie înlocuite sau reîncărcate.

Calitatea aerului

Conform cunoștințelor actuale în materie de COVID-19, transmisia aeriană este improbabilă, dar se recomandă schimbul de aer pentru a limita acumularea virusului în spații închise. Ca răspuns la această recomandare, IVECO BUS și-a modificat sistemele de aer condiționat, pentru a crește proporția de aer exterior care intră în vehicul. Această opțiune este, deja, disponibilă pe modelele Crossway LE, LD și Evadys.

Tratarea suprafețelor și țesăturilor

În ceea ce privește țesăturile, velur, piele și perdele, vehiculele existente sunt deja echipate cu materiale antibacteriene. IVECO BUS, în colaborare cu mai mulți furnizori, testează eficacitatea acoperirilor cu proprietăți bactericide, fungicide, acvafobe și virucide.

  • Pentru a curăța aerul din vehicule, alături de schimbul de aer, se testează sistemele de ozon, UV și electroliză, instalate în apropierea zonelor interne de aspirație a aerului. Aceste sisteme funcționează continuu și dezinfectează aerul reciclat, eliminând orice prezență a virusului.
  • Pentru a decontamina interiorul vehiculelor, în mod automat și zilnic, un alt dispozitiv este în curs de dezvoltare. Acesta constă în nebulizarea unui produs virucid pentru câteva minute, cu scopul de a acoperi toate suprafețele vehiculului și de a trata interiorul conductelor de ventilație și al unităților de aer condiționat, fără intervenția umană.
  • În cele din urmă, producătorul este foarte interesat de nanotehnologii. Nano-acoperirea constă în vaporizarea unui produs de lungă durată sub formă de picături mici, care este, apoi, depus și dezinfectează suprafețele vehiculului, inclusiv scaune, mânere, stâlpi. În prezent, în faza de studiu, această soluție poate fi eficientă timp de câteva luni.

Safety first

IVECO BUS este ferm angajat să adopte o abordare „Safe Inside”, pentru a oferi soluții și pentru a asigura că gama sa de vehicule oferă sănătate și siguranță la bord. Această combinație de soluții este recomandată, în prezent, pentru a oferi un transport care protejează șoferii, pasagerii și personalul de întreținere.

Producătorul beneficiază de o experiență puternică și în domeniul energiei alternative și este, acum, capabil să ofere o gamă completă de vehicule care funcționează pe gaz natural comprimat (compatibile cu biometanul). Sunt disponibile și soluții în materie de electromobilitate, produsele IVECO fiind concepute să deservească toate tipurile de transport.

IVECO BUS

Un jucător important în domeniul transportului public și printre cei mai importanți producători de autobuze și autocare din Europa, IVECO BUS proiectează, produce și comercializează o gamă largă de vehicule care satisface toate nevoile operatorilor publici și privați:

  • autocare școlare, interurbane și de turism
  • autobuze urbane standard și articulate, inclusiv versiuni dedicate BRT
  • microbuze pentru toate tipurile de transport de pasageri.

Alexandru STOIAN

alexandru.stoian@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.