IVECO: Camionul conectat cu telefonul

IVECO Easy Way App este aplicația pentru Android și iOS destinată șoferilor, care face parte din pachetul gratuit de servicii conectate, Smart Pack.

Aplicația are rolul de a traduce noile servicii de conectivitate oferite odată cu lansarea S-Way MY19 în confort și conveniență pentru șoferi.

Orice vehicul înscris în portalul MyIVECO poate avea până la patru telefoane împerecheate, printr-o conexiune securizată, nu doar Bluetooth, ci și WiFi.

Raza de acțiune este de până la 100 m de la vehiculul cu care este împerecheat terminalul.

Procedura de împerechere se poate face doar după ce șoferul este definit în portalul MyIVECO, ceea ce înseamnă că va avea o parolă și un user unic, atât pentru aplicație, cât și pentru MyIVECO.

Funcții:

  • Afișarea informațiilor referitoare la performanțe în timp real – poate înlocui ecranul Infotainment-ului, în caz că vehiculul nu este echipat cu așa ceva, și afișează inclusiv parametrii stilului de condus urmăriți, pe lângă consumul de combustibil, distanță, utilizarea frânelor, presiune în pneurilor etc.
  • IVECO Non Stop – scurtătura pentru conectarea la serviciul non stop de asistență Iveco – înlocuiește necesitatea de a mai avea un buton dedicat în cabină pentru punerea în legătură directă cu call center-ul IVECO.
  • Remote Assistance:

– Funcția prin care se autorizează inițializarea diagnosticării de la distanță. În lipsa ecranului cu touch din bord, șoferul poate inițializa procedura de diagnosticare de la distanță, utilizând aplicația instalată pe telefon. Acordul șoferului este necesar, deoarece conectarea cu atelierul trebuie securizată printr-un cod cunoscut de ambele părți implicate.

– Funcția prin care i se afișează șoferului operațiunile pe care trebuie să le îndeplinească, pentru a putea face o sesiune de la distanță, și prin care poate fi informat de eventuale update-uri de software pe care le poate face când se află în pauză, fără a mai trece pe la unitățile service.

  • Control cabină:

– Încuiat/descuiat uși – de la o distanță de maximum doi metri. Funcția este de ajutor în caz de blocare involuntară a ușilor, cu cheia în vehicul.

– Controlul geamurilor ușilor – cu scopul de a pregăti climatic vehiculul pentru momentul în care șoferul va urca în cabină.

– Controlul trapei electrice – cu scopul de a pregăti climatic vehiculul pentru momentul în care șoferul va urca în cabină.

– Controlul luminilor interioare – luminile principale, de citit, sau ambientale, cu funcție de control al intensității pentru fiecare și comandă rapidă pentru aprins/stins toate luminile.

– Control radio/Bluetooth player.

– Control pentru sistemul de climatizare și HVAC.

– Control pentru sistemul de încălzire în staționare, cu posibilitatea de a-l programa.

– Control pentru sistemul de climatizare în staționare, cu posibilitatea de a-l programa.

  • O tastă rapidă favorită, configurabilă, care poate deschide, cu o atingere, telefonul independent de vehicul, sau oricare dintre funcțiile de mai sus.

Scopul aplicației, pe lângă cel de a crea mai mult confort șoferului, este de a-l ajuta să administreze ușor și rapid funcțiile de conectivitate cu care sunt dotate toate IVECO S-Way.

Aceste funcții pot ușura interacțiunea cu atelierele de reparații, sau chiar pot elimina unele vizite, care ar însemna abateri de la traseul prestabilit.

Radu BORCESCU

radu.borcescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.