IVECO S-Way NP 460 este Camionul Sustenabil al Anului 2021

Camionul produs de IVECO, în versiunea cu gaz natural lichefiat (GNL), a primit premiul pentru Camionul Sustenabil al Anului 2021 la categoria Tractor.

Competiția, ajunsă la cea de-a cincea ediție, a fost organizată de revista italiană specializată Vado e Torno, iar premianții sunt aleși de către un juriu format din jurnaliști profesioniști.

Câștigătorul trofeului integrează cea mai bună experiență a IVECO în industria tracțiunii cu gaze naturale, cu conținutul ridicat de inovație din gama IVECO S-Way, dezvoltat pentru a oferi un pachet complet de caracteristici și servicii personalizate conectate, axate pe șofer, pe proprietarul companiei și pe sustenabilitate/durabilitate.

Tehnologie de ultimă oră

Premiantul IVECO S-Way NP 460 combină cele mai bune tehnologii pe care le poate oferi în materie de confort, siguranță, conectivitate și durabilitate. Designul cabinei, axat pe șofer, oferă un mediu spațios, bine organizat, unde toate funcțiile pot fi controlate de la distanță, prin intermediul aplicației MYIVECO Easy Way – de la iluminat, la aer condiționat, de la infotainment, la ferestre și uși.

Cabina a fost ranforsată, pentru a asigura o rezistență mecanică în conformitate cu standardele ECE R29.03, în caz de accident. Axa față a fost ajustată, pentru a reduce distanțele de frânare cu 15%, sporind și mai mult siguranța generală. Connectivity Box-ul din dotare este facilitatorul unei serii de caracteristici și servicii noi, concepute pentru a îmbunătăți viața șoferului la bord și a maximiza rentabilitatea proprietarului. Păstrează vehiculul conectat constant cu specialiștii IVECO din camera de control, care monitorizează vehiculul în orice moment.

Acest lucru permite planificarea eficientă a opririlor de întreținere și reparații, oferind un serviciu predictiv, pentru a maximiza durata de funcționare a camionului. Sistemul de evaluare a stilului de conducere oferă sfaturi, în timp real, pentru a ajuta la conducerea eficientă și în siguranță. Performanța durabilă a vehiculului include funcționarea sa silențioasă și emisiile reduse. Camionul aduce o reducere de 95% a particulelor și 90% în materie de NO2 comparativ cu motorina – și, atunci când funcționează cu bio-metan, generează cu 95% mai puțin CO2, creând o economie circulară.

Maurizio Cervetto

Maurizio Cervetto, redactor Vado e Torno:

„Cu IVECO S-Way NP, IVECO stabilește o nouă referință în productivitate și eficiență pentru vehiculele cu tracțiune alternativă pe distanțe lungi. (…) IVECO S-Way nu este doar singurul vehicul cu gaz natural cu o autonomie de 1.600 km; este, de asemenea, noua referință în consum, cu 4,12 km/kg de gaz. IVECO S-Way NP combină performanțele tehnice, obținute cu un sistem de propulsie bine dovedit (…) și o cabină complet nouă, cu un Cx îmbunătățit cu 12%, care permite o reducere semnificativă a consumului de combustibil (până la 4%), cu caracteristici și standarde de calitate ale unui vehicul emblematic, care ridică semnificativ nivelul de confort pentru șofer și siguranța pentru ceilalți utilizatori ai drumului. Noua cabină creează un mediu care permite utilizarea completă a spațiului (2.150 mm înălțime liberă și înălțimea tunelului redusă la doar 95 mm). Este chiar mai silențios decât înainte, în interior și în exterior (conform standardelor Piek). În plus față de numeroasele sisteme de asistență la conducere, oferă noi servicii de conectivitate, care sporesc și mai mult durabilitatea tuturor tipurilor de transport.”

Viziune alternativă

Compania IVECO investește în sisteme de propulsie alternative de mai bine de 20 de ani, dezvoltând o experiența mare, care face ca producătorul să fie unul de referință, astăzi, în ceea ce privește vehiculele alimentate cu gaz natural de pe piața europeană, cu peste 35.000 de vehicule cu gaze naturale vândute. IVECO este și un facilitator în răspândirea tehnologiei, acționând ca o punte de legătură între diferitele părți interesate, pe măsură ce au abordat acest sector. Acest fapt a condus la dezvoltarea, în doar câțiva ani, a unei rețele extinse de aproximativ 80 de stații de alimentare cu GNL, doar pe teritoriul italian.

Thomas Hilse, președintele mărcii IVECO:

„Suntem foarte mândri de acest premiu important, care susține viziunea noastră asupra rolului vital al gazelor naturale în realizarea unui transport durabil pe distanțe lungi. Este singura soluție disponibilă imediat. Este punctul de plecare pe calea către zero emisii, iar IVECO S-Way demonstrează că este, deja, o realitate: cu performanța sa, costul total de proprietate redus, funcționarea silențioasă și autonomia ridicată, asigură o durabilitate financiară și ecologică. În plus, l-am ascultat pe șofer și am proiectat cabina astfel încât să se simtă ca acasă, departe de casă. Infrastructura de distribuție a GNL se dezvoltă rapid și acoperă, deja, principalele coridoare europene de transport. Subvențiile și stimulentele introduse în diferite țări fac din aceste vehicule o propunere din ce în ce mai interesantă. Vedem, deja, o schimbare a mentalității transportatorilor, care vin tot mai mult la noi pentru soluții de gaze naturale. Cel mai important, bio-GNL oferă, deja, o soluție aproape de zero astăzi, deschizând calea pentru transportul zero-carbon cu hidrogen albastru produs din metan.”

Alexandru STOIAN

alexandru.stoian@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.