Jungheinrich ERE 120: Eficienţa ca standard

Jungheinrich ERE 120 vine ca răspuns la necesitatea creşterii productivităţii în zona transportului de mărfuri între descărcare/încărcare şi punctele de stivuire şi depozitare.

Datorită designului compact, ERE 120 combină manevrabilitatea unui transpalet cu viteza unui stivuitor, bunurile fiind transportate mai rapid, mai eficient. Ridicarea platformei oferă echipamentului versatilitatea necesară manevrării în spaţii înguste. ERE 120 dispune 3 moduri de lucru, fiecare dintre ele având vitezele de deplasare presetate in funcție de utilizarea echipamentului; în mod pietonal, cu sau fără platformă ridicată, dar și în funcție de utilizarea brațelor leterale de sprijin.

ProTrakLink

ERE 120 dispune de sistemul ProTrakLink, un concept nou bazat pe principiul barelor de torsiune. Dispozitivul conectează roţile laterale de sprijin de sub şasiu, asigurând echilibrul. Avantajele sunt multiple, datorită echilibrării echipamentului pe suprafeţele cu imperfecţiuni, dar şi pe rampe. Mai mult, chiar şi unele erori de conducere sau manevre bruşte ale direcţiei sunt compensate, evitând înclinarea sau răsturnarea utilajului. Forţa de sprijin este distribuită în funcţie de fiecare solicitare, menţinând direcţia de mers. La accesarea rampelor, sistemul ProTrakLink compensează diferenţa de nivel dintre cele două laturi ale transpaletului, transferând greutatea şi implicit aderenţa către roata tractoare, evitând astfel întreruperea tracţiunii.

Speed Control şi Curve Control

La urcarea rampelor sau în pantă, Speed Control menţine viteza de deplasare constantă iar, în cazul staţionării, împiedică deplasarea la vale a echipamentului, menţinându-i poziţia dorită de operator. Modulul gestionează şi recuperarea de energie prin intermediul sistemului de frânare regenerativă, avantaj oferit de motoarele în curent alternativ

Modulul Curve Control are rolul de a reduce viteza automat în funcţie de unghiul de atac al virajelor, menţinând nivelul de acţiune al forţei centrifuge asupra mărfii şi operatorului la un nivel constant şi sigur. Riscul de răsturnare este redus aproape în totalitate.

Costuri reduse şi productivitate

Tehnologia în curent alternativ, 3 phase AC Drive, implementată de Jungheinrich, aflată deja la a patra generaţie, este utilizată ca standard şi pe Jungheinrich ERE 120 și se traduce prin reducerea semnificativă a costurilor de întreţinere. Manevrarea echipamentelor a fost îmbunătăţită datorită controlerelor în frecvenţă. Atât creşterea vitezei, accelerarea, cât şi schimbarea de sens fiind realizate prin modificarea frecvenţei, avantaj care asigură reprize de accelerare mult mai exacte, dar şi frânări sigure, fiind eliminată ruperea aderenţei.

Noile motoare au mai puţine piese de uzură devenind mai fiabile, mai rentabile, cu o durată de viață mai lungă. Au fost eliminate consumabilele, contactorii şi periile de carbon. Acum motoarele nu mai necesită întreţinere. Noile propulsoare sunt capsulate şi izolate, rezistente la praf şi umezeală.

Datorită versatilităţii şasiului, echipamentele ERE 120 pot fi echipate cu baterii ce dezvoltă până la 375 Ah, asigurând reprize de lucru prelungite şi atingând o autonomie de peste 12 ore.

În România, echipamentele Jungheinrich sunt distribuite de Wylze Logistik.

Raluca MIHĂILESCU

raluca.mihailescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.