KRONE: Conexiuni inteligente pentru valoare adăugată

Conectarea inteligentă a tuturor participanților la lumea transporturilor, pentru crearea de valoare adăugată – acesta este principiul care stă la baza motto-ului Krone pentru această ediție a expoziției IAA-Hanovra – „Clever Connections”.

Bernard Krone, managing partner al companiei, a precizat, în cadrul evenimentului de avanpremieră organizat la Werlte, Germania, la sfârșitul lunii august, că producătorul își pregătește trailerele pentru viitor prin intermediul inteligenței artificiale, conectând produsele la servicii specifice, pentru un grad ridicat de mobilitate și pentru o logistică mai eficientă. Dar să nu mai lungim vorba și să prezentăm, pe scurt, câteva dintre noile soluții Krone.

La IAA 2018 în Hanovra, Krone va prezenta modelul Cool Liner Duoplex Steel, destinat transportului sub temperatură controlată, în versiune cu două niveluri (double-deck), echipat cu elemente telematice inteligente.

Cool Liner este echipat cu un șasiu continuu, cu ranforsări diagonale și elemente robuste de protecție la impact, care „apără” partea posterioară a semiremorcii, în timpul operațiunilor intensive de încărcare sau descărcare la rampă.

În cooperare cu Krone Telematics, senzorul de capacitate al rezervorului facilitează verificarea nivelului exact de combustibil, iar indicatorul LED montat pe peretele anterior oferă avertizările necesare. Luminile de stop montate în partea superioară a ramei posterioare fac și mai vizibil procesul de frânare, crescând siguranța traficului. Peretele despărțitor interior, care poate fi mutat pe toată lungimea compartimentului de marfă, este excelent izolat și testat în conformitate cu normele ATP.

Tot cu ajutor Krone Telematics, operatorul poate obține numeroase informații despre vehicul. În plus de funcțiile clasice, cum ar fi informațiile despre temperatură sau cele despre vehicul, există posibilitatea comunicațiilor bilaterale, senzori pentru componentele supuse uzurii și pentru presiunea în pneuri, iar, în viitorul apropiat, vor fi disponibile și aplicații WLAN.

Nu în ultimul rând, sistemul de încuiere a ușilor Krone Telematics Door Protect oferă protecție specială bunurilor care trebuie transportate. Supravegheat telematic, sistemul monitorizează statusul ușilor spate și a componentelor de securitate, raportând alertele sau anomaliile direct către dispecerat sau, dacă este de dorit, către un centru de securitate desemnat.

Profi Liner TIR este o semiremorcă echipată cu prelată glisantă prezentând o tehnologie specială de închidere. Coarda de sigilare vamală asigură elementele de tensionare ale prelatei împotriva accesului neautorizat în compartimentul de marfă. Profi Liner TIR este disponibil și în versiune „piggyback”. Pentru piața internațională, are o lungime standard de 13,6 m, masa proprie fiind de 6.290 kg și sarcina utilă de 32,7 t.

O altă noutate este prelata de securitate Safe Curtain, prevăzută cu fibre de oțel de înaltă rezistență integrate în „buzunare” verticale din PVC la nivelul „perdelelor” laterale. Datorită acestei tehnologii, Krone oferă un grad mai înalt de protecție, făcând, în același timp, operarea prelatei mai rapidă și mai sigură. Comparativ cu prelatele convenționale, acest nou model este mai ușor cu 90 kg. Dacă prelata este tăiată intenționat, este posibilă numai tăierea între două „nervuri” verticale, ceea ce nu permite accesul la marfă, iar reparațiile sunt la fel de simple ca în cazul unei prelate normale. Safe Curtain poate fi montată pe orice semiremorcă Krone cu prelată, aflată deja în utilizare, fiind disponibilă pentru Mega Liner și Profi Liner.

Smart Birdview

Sistemul Smart Birdview oferă o mai bună vizibilitate, manevrabilitate și siguranță în timpul conducerii. Șoferul are o perspectivă completă asupra vecinătății imediate a trailerului, prin intermediul a trei sau patru camere montate pe toate părțile, în partea superioară a semiremorcii. La IAA, sistemul este montat pe un Profi Liner și funcționează ca niște ferestre posterioare și laterale. Vizibilitatea la 270 – 360° ajută șoferul în timpul conducerii și manevrelor, în special în zone cu acces dificil.

Krone Smart Birdview va putea fi montat și pe semiremorcile aflate deja în circulație și va fi disponibil pe piață în al doilea trimestru al anului 2019.

Alte sisteme interesante

În cadrul evenimentului de la Werlte, Krone a mai prezentat și alte sisteme care vor face deliciul publicului, la Hanovra. Printre acestea, se numără Smart Capacity Management – care conectează sistemul Krone Telematics cu bursele de transport, Smart Scan – care detectează spațiul liber din compartimentul de marfă, pentru o mai bună utilizare a acestuia, Smart Track and Trace – care supraveghează procesele de încărcare și descărcare, prin intermediul senzorilor, Smart Trailer Check – care realizează inspectarea vizuală a trailerului prin intermediul realității augmentate etc. Despre toate acestea și despre multe altele veți putea citi în numărul următor, în cadrul materialelor realizate direct de la IAA Hanovra.

Raluca MIHĂILESCU

Werlte, GERMANIA

raluca.mihailescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.