LINDE MATERIAL HANDLING. Capodopere… pentru depozit

La jumătatea lunii iulie, Linde Material Handling a organizat un interesant eveniment online, în cadrul căruia a prezentat avantajele noilor sale electrostivuitoare și selectoare semiautomatizate de comenzi, pentru un viitor ecologic al manipulării mărfurilor din depozite.

Noile modele de electrostivuitoare Linde X20-X35, cu o capacitate de încărcare cuprinsă între 2 și 3,5 tone, sunt primele electrostivuitoare cu aceeași performanță și robustețe ca și antrenările hidrostatice Linde, oferind, în același timp, beneficii suplimentare pentru mediu, datorită funcționării cu baterii. Împreună cu noile electrostivuitoare pentru utilizări standard (Linde E20-E35), acestea au la bază aceeași platformă ca și stivuitoarele cu motor cu combustie internă Linde H20-H35, lansate la sfârșitul anului 2019. Acest lucru asigură timpi de livrare mai scurți, opțiuni ușor disponibile și un concept de operare aproape identic pentru operator.

Noua ecuație: E = V

Stivuitoarele Linde din seria X20-X35 reușesc să îndeplinească standardele de performanță acolo unde electrostivuitoarele convenționale ajung la limitele capacității lor. Acestea includ, printre altele, controlul asupra pantelor mari, atingerea unor rate de manipulare ridicate pe termen lung și funcționarea în condiții dificile, cu mult praf și murdărie.

Pentru a atinge acest nivel de performanță, motoarele bazate pe tehnologia reluctanței sincrone (SRM) sunt utilizate la ambele serii de modele. Acest lucru îmbunătățește eficiența motoarelor de tracțiune și a motoarelor de ridicare cu până la 5%, oferind eficiență sporită proporțional la nivel general.

În cazul utilizărilor în exterior, prezintă importanță faptul că stivuitoarele Linde X20-X35 pot face față unor soluri foarte denivelate, la fel ca stivuitoarele cu motor cu combustie internă. Acest lucru este posibil datorită ampatamentului lung, anvelopelor mari și rulmenților cu inel din elastomer utilizați ca amortizoare pe puntea față. Acestea împiedică transmiterea către operator a vibrațiilor și a șocurilor generate de solul denivelat prin intermediul roților. În general, acest lucru reduce solicitarea fizică, astfel încât atât operatorul, cât și utilajul să poată oferi un nivel ridicat de performanță de lucru în mod constant. Unitățile complet sigilate sau încapsulate în compartimentele pentru baterie și pentru motor nu permit pătrunderea murdăriei și particulelor de praf. Energia suficientă este asigurată de sistemul litiu-ion dezvoltat de Linde Material Handling: constă din baterii de înaltă performanță, rezistente la șocuri, și încărcătoare de dimensiuni diferite, toate concepute pentru a fi excepțional de sigure.

Avantajele multiple ale conceptului de platformă

Dimensiunile compacte ale modelelor Linde E20-E35 și axa directoare combinată dezvoltată de Linde Material Handling permit manevrele de rotire cu cea mai mică rază. În plus, se poate alege dintr-o gamă de opțiuni de surse de alimentare: baterie plumb-acid, baterie litiu-ion sau sisteme cu pile de combustie. Bateriile existente se pot utiliza în continuare. Este nevoie doar de un transpalet pentru a schimba din lateral bateria.

Atât seria de electrostivuitoare, cât și stivuitoarele cu motor cu combustie internă din gama actuală de modele se bazează pe același concept de platformă. Aceasta înseamnă că operatorii beneficiază de o vizibilitate excelentă printre secțiunile catargului, în lateral, în spate și în sus. La fel ca și cabina de protecție împotriva intemperiilor cu uși complet vitrate, majoritatea celorlalte opțiuni ale stivuitorului cu motor cu combustie internă sunt disponibile și pentru electrostivuitoare. Sistemul opțional de aer condiționat complet integrat, cu sistem de ventilație cu opt duze oferă răcire și încălzire puternice, pentru a asigura confortul operatorului și, prin urmare, o productivitate ridicată în toate condițiile ambientale, în timp ce sistemul opțional de asistență pentru operator „Linde Motion Detection” oferă o siguranță mai mare: senzorii înregistrează mișcarea din spatele stivuitorului și împiedică mersul înapoi dacă există persoane sau alte stivuitoare în apropiere.

Conceptul de platformă și numărul mai mare rezultat de piese interschimbabile creează avantaje suplimentare, variind de la asamblarea pe un transportor comun combinat, simplificând astfel logistica și oferind o flexibilitate mai mare în caz de fluctuații de producție, până la posibilitatea schimbării componentelor între diferite modele și modernizarea rapidă a stivuitoarelor de închiriat. Toate cele trei tipuri de stivuitoare au o dispunere aproape identică a elementelor de comandă, ceea ce înseamnă că operatorii nu simt aproape nicio diferență când trec de la un stivuitor la altul. Nu în ultimul rând, opțiunile noi vor fi disponibile simultan pentru toate modelele din fiecare clasă de capacitate de încărcare.

Selectoarele de comenzi N20 SA și N20 C SA

Distanțele scurte de deplasare și condus oferă economii de timp și efort și sporesc eficiența procesului. Furnizorii de servicii logistice și lanțurile de comerț cu amănuntul pot acum exploata acest potențial de optimizare folosind sortatoarele de comenzi semiautomatizate Linde N20 SA și N20 C SA, împreună cu o nouă opțiune de echipamente (semiautomatizate) care oferă două moduri de antrenare în care echipamentele urmează automat operatorul sau se deplasează înainte. Drept urmare, angajații nu mai trebuie să efectueze activități care nu au valoare adăugată, iar rezultatele operațiunilor de comisionare pot crește cu până la 20%.

Însoțire și deplasare înainte

Unul dintre cele mai frecvente procese care au loc în depozitele cu rafturi la înălțimi mari este comisionarea pe o parte a rafturilor, în timpul căreia un operator se deplasează de-a lungul culoarului și înapoi. Această activitate este susținută de funcția semiautomată „urmează-mă” a selectorului. Dacă operatorul se oprește, utilajul se oprește și el, permițând așezarea mărfurilor de pe raft direct pe palet. Dacă operatorul continuă să meargă, stivuitorul continuă să se deplaseze în față. În acest fel, operatorul merge de-a lungul raftului și colectează marfa fără a fi nevoit să se întoarcă în mod constant la stația de lucru a operatorului și să revină. Mișcarea continuă înainte este declanșată în urma trecerii operatorului pe lângă un anumit punct al utilajului, așa-numitul „perete virtual”.

Dacă selectorul trebuie încărcat din ambele părți, acest lucru se poate efectua folosind funcția „oprire și pornire”. Echipamentul se deplasează prin mijlocul culoarului cu o viteză constantă și este direcționat înainte de către operator folosind telecomanda, purtată în mod ideal pe o centură. În același timp, operatorul merge înainte și înapoi în spatele echipamentului între marginile rafturilor pentru a prelua sau așeza mărfurile – un mod de funcționare potrivit pentru utilizarea în depozite mai mici. Și în acest caz, avantajul este că operatorul nu este nevoit să meargă înapoi către echipament și nici să urce și coboare din acesta în mod repetat.

Ambele funcții se bazează pe tehnologia radio în bandă ultra-largă și pot fi setate cu precizie de centimetri. La sfârșitul culoarului, selectorul se oprește automat pentru a evita coliziunile cu alte echipamente. Urcând în selector, operatorul anulează modul semiautomat și poate direcționa echipamentul în mod manual, către următorul culoar.

Linde Material Handling a echipat selectoarele de comenzi N20 SA și N20 C SA cu un scaner de siguranță de înaltă performanță, capabil să detecteze persoane și alte stivuitoare în zona din jurul său. Montat foarte jos pe șasiu, scanerul poate detecta și obstacole neașteptate și, prin urmare, poate preveni coliziunile și accidentele. Pentru a evita deteriorarea rafturilor și pentru a oferi operatorilor suficientă libertate pentru a-și putea desfășura munca, utilajul menține o distanță minimă de 50 de centimetri față de rafturi, dar poate fi poziționat și la o distanță mai mare la începutul culoarului, dacă se dorește.

adaptarea: Raluca MIHĂILESCU

raluca.mihailescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.