MAN: Sistemul OptiView, prezentat în România

MHS Truck & Bus a susținut, la finalul lunii martie, o sesiune de prezentare a sistemelor de asistență, cu accent pe MAN OptiView, care sporește vizibilitatea pentru șofer și ajută la prevenirea accidentelor.

Creșterea siguranței, atât pentru șoferii de camion, cât și pentru ceilalți participanți la trafic, este ramura unde inovațiile tehnologice subliniază importantul rol pe care îl au în dezvoltarea noilor vehicule comerciale ale grupului.

Testare în trafic

MHS Truck & Bus a prezentat, la finalul lunii martie, noile sisteme de asistență MAN, accentul fiind pus pe sistemul MAN OptiView. În cadrul evenimentului de prezentare, a avut și o parte de testare în condiții reale de trafic, cu modele MAN TGX și TGL, configurate cu o echipare de vârf.

Asistența oferită de MAN OptiView joacă un rol important în prevenirea accidentelor. Sistemul de camere reduce dramatic riscul ca șoferii de camion să nu observe alți participanți la trafic. Câmpul de vizibilitate elimină unghiurile moarte de pe ambele părți, ajutând la protecția bicicliștilor și pietonilor. Prin intermediul acestui sistem, oglinzile exterioare convenționale sunt înlocuite de camere, în lateralele și în partea din față a camionului, iar o cameră pentru mersul cu spatele poate fi adăugată, ca opțiune suplimentară.

Camerele arată ce se întâmplă în jurul camionului pe două monitoare mari, de înaltă rezoluție, montate în stâlpii parbrizului, și pe ecranul sistemului multimedia. Șoferii pot alege dintr-o gamă de opțiuni pentru modul de vedere, iar funcția MAN de asistență la viraj este, de asemenea, integrată în noul concept de afișare. În timpul virajelor, sistemul oferă combinația ideală dintre detecția obstacolelor bazată pe radar, cu avertizare în caz de pericol, și reprezentarea vizuală a lateralelor și a părții din față a camionului, fără unghiuri moarte.

Elena Claudia Iordache, CEO MHS Truck & Bus: „Pentru MHS Truck & Bus, este foarte important să pună la dispoziția clienților săi ultimele inovații, atât în ceea ce privește produsele MAN, cât și cele mai noi tehnologii de întreținere și reparație, din cadrul rețelei naționale de service. Prezentarea sistemului MAN OptiView reprezintă prima noutate a acestui an.”

Inovația MAN OptiView aduce, astfel, o contribuție semnificativă la creșterea siguranței rutiere, în special în colaborare cu alte sisteme de asistență. În plus, sistemul îmbunătățește siguranța personală a șoferilor de camion, în timpul pauzelor și nopților petrecute în spațiile de odihnă. Grație vizibilității complete oferite de sistemul de camere, șoferii nu trebuie să părăsească vehiculul sau să deschidă draperia cabinei, pentru a verifica ce se întâmplă, atunci când aud un zgomot suspect. Astfel, la nevoie, ei sunt mai bine protejați și pot notifica incidentul la poliție, din adăpostul cabinei.

MAN OptiView este disponibil la comandă, ca echipament opțional. În România, primele camioane ce vor avea acest sistem în echipare vor fi livrate în cursul acestui an.

Alexandru STOIAN

alexandru.stoian@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.