MAN TGX este Camionul Anului 2021

Noul model de MAN TGX a primit distincția „International Truck of the Year 2021”. Trofeul a fost primit de dr. Andreas Tostmann, CEO MAN Truck & Bus, în cadrul unei conferințe virtuale, desfășurate la final de noiembrie. Cu ce a impresionat?

Membrii juriului „International Truck of the Year” (ITOY) au avut posibilitatea de a cunoaște produsul MAN TGX în detaliu, începând cu februarie 2020. În completarea confortului la condus, juriul a fost impresionat de locul de muncă al șoferului, cu instrumentele digitale aranjate armonios, funcțiile de conducere multimedia și intuitive încorporate în noul volan ajustabil, multifuncțional precum și de butonul inovativ MAN Smart Select, ce poate fi accesat fără a distrage atenția.

Juriul ITOY a apreciat, de asemenea, condițiile de locuit din cadrul noii cabine. În timpul drive-testului, aceștia au fost plăcut surprinși de eficiența remarcabilă a motorului Euro 6D al noului MAN TGX, care oferă reduceri de consum de până la 8,2%, în comparație cu versiunea anterioară, atunci când este alăturat rafinamentului aerodinamic al designului cabinei și funcției MAN EfficientCruise, sistemul GPS de control al vitezei de croazieră, care, acum, permite un grad și mai mare de anticipare.

Totodată, a fost scos în evidență și nivelul înalt al siguranței, care, cu funcții precum Lane Return Assist, asistentul radar și suport pentru schimbarea benzii și condus asistat în ambuteiaje, nu numai că ia presiunea de pe șofer, ci și contribuie semnificativ la siguranța celorlalți participanți la trafic.

Nu în ultimul rând, MAN TGX a punctat în fața juriului ITOY în ceea ce privește setarea standardelor, datorită gradului înalt de conectivitate, susținut de arhitectura sa electronică, prima de acest tip în sectorul vehiculelor comerciale și gama serviciilor digitale asociate acestora.

Gianenrico
Griffini

„Noul MAN TGX reprezintă un pas major în ceea ce privește confortul șoferului, eficiența în consumul de combustibil, conectivitate și interfață vehicul-utilizator. De aceea, nu există niciun fel de dubiu de ce noul MAN TGX a fost desemnat ca fiind «International Truck of the Year 2021». Este un camion orientat către viitor, care îndeplinește nevoile de transport de astăzi și de mâine”, a declarat președintele juriului ITOY, Gianenrico Griffini, rezumând verdictul membrilor juriului, în cadrul ceremoniei de acordare a trofeului.

Conform reglementărilor premiului „International Truck of The Year”, trofeul anual este înmânat camionului lansat în ultimele 12 luni, care a adus cea mai mare contribuție la dezvoltarea sustenabilă a transportului rutier de marfă. Criteriile de evaluare sunt reprezentate de inovații tehnice și rafinamente, precum și de inovații care contribuie la reducerea eficientă a costurilor, siguranță și protecția mediului.

Andreas Tostmann, CEO MAN Truck & Bus:
„Premiul «International Truck of the Year» este o recunoaștere extraordinară, pentru munca remarcabilă depusă de către echipa MAN. Echipa a muncit, mai mult de cinci ani, cu un singur obiectiv în minte: să dezvolte cel mai bun camion pentru șoferi și pentru clienți și să îl lanseze pentru a fi utilizat. Acest premiu râvnit demonstrează faptul că: Am reușit!”

Focus pe transportatori și șoferi

La începutul lui 2020, în februarie, MAN a lansat o nouă generație de camioane, livrarea demarând la începutul verii. În cadrul acțiunii de dezvoltare conceptuală, MAN a intervievat, în mod regulat, 300 de companii de transport și 700 de șoferi, referitor la cerințele lor în ceea ce privește noul camion, încorporând feedback-ul primit în designul noilor camioane.

Astfel, acestea sunt și mai bine aliniate la nevoile acestor companii, în ceea ce privește eficiența operațională și a costurilor, și oferă șoferului o ergonomie unică la locul de muncă, siguranță completă și un mediu minunat de relaxant, în timpul perioadelor de odihnă.

Încă de la început, obiectivul a fost de a îndepărta cât mai mult posibil presiunea în ceea ce privește șoferii și contractanții în activitatea lor de zi cu zi, pe fondul unor provocări din ce în ce mai complexe, cum ar fi creșterea volumului de mărfuri și reglementările tot mai stricte privind emisiile de CO2, deficitul de șoferi și digitalizarea avansată a proceselor logistice.

MAN se afirmă ca un partener puternic și competent, în ceea ce privește sprijinul, din momentul în care clientul este contactat datorită logicii noului produs, care este, în mod constant, orientat către utilizarea vehiculului, și datorită multor ani de experiență în industrie, într-o gamă largă de aplicații.

Combinată cu impresionanta rețea de service-uri MAN și cu serviciile digitale inovatoare, noua generație de camioane poate fi privită ca un pachet cuprinzător, adaptat industriei transporturilor, facilitând munca de zi cu zi a companiilor de transport și a șoferilor, conform motto-ului companiei: „Simplifying Business”.

Alexandru STOIAN

alexandru.stoian@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.