MERCEDES-BENZ: Au început vânzările pentru noul T Class

Autovehiculul comercial de mici dimensiuni, cu tendințe premium, destinat familiilor și pasionaților de agrement și activități sportive, este disponibil pentru comandă imediată, în varianta cu cinci locuri. Prețurile încep de la 21.600 de euro, fără TVA.

Autovehiculul combină caracteristicile exterioare compacte cu un spațiu interior generos. Clasa T dispune de cinci locuri și are 4.498 mm lungime, 1.859 lățime și 1.811 înălțime. În curând, va urma o variantă cu ampatament lung, cu până la șapte locuri.

Confort și eleganță

Prin lansarea noului său model, Clasa T, Mercedes-Benz își propune să aducă un nivel sporit de confort segmentului de autovehicule comerciale ușoare de mici dimensiuni. Vehiculul combină multifuncționalitatea și spațiul generos cu echipamentul de înaltă calitate, iar echiparea standard include următoarele dotări: sistem de infotainment MBUX cu ecran tactil de 7 inch și integrare smartphone, volan multifuncțional cu butoane Touch Control, aer condiționat și KEYLESS Start. Ușile glisante, cu deschidere largă, de pe ambele părți ale autovehiculului permit accesul confortabil în compartimentul din spate.

De asemenea, alegerea materialelor a fost făcută pentru a imprima caracterul premium Clasei T. Cotiera centrală este tapițată standard cu piele artificială ARTICO neagră, în timp ce cotierele și panourile centrale ale ușilor sunt acoperite cu NEOTEX modern, fin structurat (componentă a liniei de echipare Electric Art – amintește de pielea întoarsă naturală și de neoprenul high-tech). Toate modelele au un element ornamental negru lucios, pe panoul de bord. În lista cuprinzătoare de dotări standard sunt incluse sisteme de asistență a șoferului și șapte airbag-uri, care contribuie la nivelul ridicat de siguranță al celor ce călătoresc în noua Clasă T.

Echipări Style și Progressive

  • Prin nivelul de echipare Style, se aduce un design sofisticat, cu o notă dinamică, pentru Clasa T. Aceasta include husele pentru scaune, din piele artificială neagră ARTICO/microfibră MICROCUT, cu cusături duble și elementele ornamentale de pe uși și consola centrală în negru lucios sau, opțional, în galben lime mat. Elementele cromate ale gurilor de ventilație, incintele acustice și mânerele ușilor oferă, și ele, o experiență aparte. Caracteristicile suplimentare includ iluminarea ambientală și mesele pliabile din spătarele scaunelor din față. Notele exterioare includ jante de 16 inch, cu design cu 5 spițe, și geamuri fumurii, pentru partea din spate și hayon.
  • Nivelul Progressive dorește să accentueze eleganța și dotările de lux. Partea superioară a panoului de bord este acoperită cu NEOTEX cu cusături contrastante. Scaunele din piele artificială ARTICO neagră cu cusături albe și elementele de ornament în argintiu mat, pe consola centrală și portiere, accentuează și mai mult calitatea superioară a Clasei T. Ușile glisante au geamuri electrice. Exteriorul atrage atenția cu o bandă cromată pe hayon, jante din aliaj ușor, de 16 inch, cu 10 spițe și faruri LED High Performance, precum și lămpi LED (parțial) în spate.

Mathias Geisen, șef Mercedes-Benz Vans: „Cu noua Clasă T, ne extindem portofoliul cu un veritabil autovehicul premium, compact, care îmbină spațiul și funcționalitatea cu stilul și confortul, într-un mod unic pentru acest segment. Clasa T este alegerea perfectă pentru toți cei care au nevoie de mult spațiu – de la familii active, până la pasionații de sport. Prin intermediul acestui nou autovehicul, urmărim direcția strategică de creștere în segmentele premium.”

Siguranță ridicată

  • În dotarea standard, sunt prezente o serie largă de sisteme de asistență la conducere. Aici sunt incluse: Asistență la pornire în rampă, Asistență la vânt lateral, Attention Assist, Asistență activă la frânare cu funcție de trafic transversal, Asistență activă pentru menținerea benzii de circulație, Asistență pentru unghiul mort și Asistență pentru limitarea vitezei. Pentru confort și siguranță suplimentară la intrarea și ieșirea din locurile de parcare, există, opțional, Asistență la Parcarea Activă cu PARKTRONIC și cameră de marșarier. În combinație cu cuplajul opțional al remorcii, Clasa T are și Asistență pentru Stabilitatea Remorcii. La nivelul ridicat de siguranță activă contribuie și farurile LED High Performance și lămpile LED parțiale, din spate (standard pentru echiparea Progressive).
  • Totodată, un total de șapte airbag-uri standard protejează pasagerii autovehiculului. Un aspect deosebit, și nu doar în segmentul autovehiculelor comerciale de mici dimensiuni, este airbagul central. În cazul unui impact lateral sever, acesta este desfășurat între scaunul șoferului și scaunul pasagerului din față și, astfel, servește la reducerea riscului ca aceștia să vină în contact unul cu altul. Siguranța celor mai tineri călători a fost, de asemenea, rezolvată, prin fixarea scaunelor pentru copii standard iSize cu ancoraje ISOFIX și TopTether montate pe scaunele laterale din spate, precum și pe scaunul pasagerului din față, cu dezactivare automată a airbag-ului. Pentru a acomoda un al patrulea copil, se poate instala un înălțător, pe scaunul central al banchetei din spate.

Repere tehnice

În primă fază, va fi disponibilă doar o variantă cu motor diesel (1.461 cmc) și una pe benzină (1.332 cmc), fiecare având două variante de putere (70 și 85 CP la diesel, respectiv 75 și 96 CP la benzină). Motoarele cu patru cilindri se vor remarca prin putere, chiar și în intervalul de turații joase, și prin consumul optimizat, anunță producătorul. Pentru o accelerare și mai rapidă, de exemplu, la depășiri, modelul diesel de 115 CP dispune de o funcție de supraputere – până la 121 CP și 295 Nm putând fi accesați, pentru scurt timp. Toate motorizările sunt dotate cu o funcție ECO start/stop. Pe lângă transmisia manuală cu șapte trepte, cele două variante diesel și varianta pe benzină mai puternică sunt disponibile și cu transmisia automată cu șapte trepte, cu dublu ambreiaj (DCT).

Alexandru STOIAN

alexandru.stoian@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.